News Flash:

Cum prepari salata de sfecla, astfel incat sa functioneze ca un medicament foarte bun

10 Februarie 2016
178060 Vizualizari | 1 Comentarii
salataa
Salata de sfecla este un fel de mancare nu numai gustos si aromat, cat si unul extrem de sanatos, care functioneaza ca un veritabil medicament. Substanta care da culoarea rosie-sangerie sfeclei se numeste betalaina, iar de prezenta ei, destul de sensibila la fierbere si extrem de sensibila la coacere, se leaga mai toate proprietatile antitumorale si antioxidante ale acestei legume
Ca atare, sfecla nu va fi consumata coapta, ci doar fiarta, si nu oricum, ci doar incoaja, si doar pana se inmoaie (se verifica prin impungere cu o furculita). Nu mai mult! Dupa fierbere, sfecla rosie se da prin razatoare, se adauga 1-3 radacini de hrean rase, apoi sare, ulei si otet de mere dupa gust. Se adauga si putina miere, dupa care se amesteca foarte bine ingredientele si se pun intr-un borcan inchis ermetic cu capac.

Salata de sfecla se poate pastra la frigider, fara probleme, vreme de doua saptamani, timp in care isi va conserva proprietatile terapeutice. Este un remediu excelent contra racelilor, bronsitelor, afectiunilor reno-urinare. In perioada sarbatorilor, salata de sfecla cu hrean este nelipsita de pe masa multor romani, deoarece creste capacitatea de digestie si previne tot felul de tulburari digestive, cum ar fi gastritele, dispepsiile sau balonarea.

 


mancare medicament betalaina legume coaja
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

elvira rizoli  | #1575
Adaugă și simte de chimen,este delicoasa
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006222 (s)