News Flash:

Cum poti rezolva problema mirosului neplacut al gurii

20 Octombrie 2017
1150 Vizualizari | 0 Comentarii
halena

E bine cunoscut faptul că în relațiile interumane mirosurile au un rol important. Psihologii afirmă că mirosurile pot influența dispoziția, starea și chiar deciziile omului. Apropo, bărbații au un simț olfactiv mai fin decât femeile, de aceea anume ei devin mai des specialiști în parfumerie sau vinificație.

Chiar și într-o relație bărbații sunt mai sensibili la mirosul părului, al parfumului și nu în ultimul rând la mirosul gurii. Mirosul neplăcut al gurii creează o impresie negativă celor din jur despre noi și ne face să ne simțim neconfortabil, putând avea urmări importante în viața noastră.

Dar care sunt cauzele acestei probleme?

Există mai multe cauze pentru apariția mirosului neplăcut al gurii. În primul rând trebuie văzută starea limbii: dacă pe suprafața sa se observă depuneri albe sau gălbui, acesta e un indiciu că există probleme cu sistemul digestiv și cel mai bine ar fi să consultați medicul gastroenterolog.

Apropo, există un termen medical prin care se definește mirosul neplăcut al gurii: halitoză. Halitoza de dimineață este un fenomen foarte răspândit și dispare foarte ușor, prin simpla spălare a dinților.

Cauzele principale ale halitozei

  • boli ale dinților și gingiilor
  • resturi de mâncare rămase în gură
  • acumulare de bacterii
  • glandele salivare nu sunt umezite suficient
  • angină și guturai
  • fumat
  • boli ale stomacului și intestinului

Cum poate fi eliminat mirosul neplăcut al gurii?

Curățați limba în fiecare seară înainte de somn odată cu spălarea dinților. Dacă nu aveți spatulă specială pentru asta, puteți folosi o simplă linguriță. Deplasând lingurița de la rădăcină spre vârf, înlăturați depunerile de pe limbă cu mișcări ușoare. Procedura nu e foarte plăcută, dar e eficientă și are efect rapid.

După fiecare masă clătiți gura și curățați spațiul dintre dinți folosind ață dentară.

Folosiți metode tradiționale. Faceți o astfel de soluție de clătit gura: turnați 1 pahar de apă clocotită peste 1 lingură de salvie, mentă sau mușețel. Strecurați lichidul și clătiți gura cu el după mâncare. Decocția de coajă de stejar este o altă soluție foarte bună pentru eliminarea mirosului neplăcut și întărirea gingiilor.

Dacă aveți halitoză, nu folosiți paste de dinți care conțin spirt, căci el usucă și mai mult glandele salivare.

Dacă mirosul neplăcut persistă chiar și după ce spălați dinții, apelați la ajutorul stomatologului. Uneori o banală curățare a tartrului poate soluționa problema.

Dacă se dovedește că halitoza nu e determinată de starea dinților, atunci cauza ar putea fi în interiorul organismului. Mai întâi consultați medicul ORL, iar dacă se dovedește că gâtul, nasul și urechile sunt în regulă, mergeți la terapeut.

În orice caz e important să știți că mirosul neplăcut al gurii e o problemă care trebuie rezolvată cât de curând posibil. În acest fel nu numai că veți evita diverse situații neplăcute în viața de zi cu zi, ci și veți asigura organismul cu o îngrijire adecvată. Aveți grijă de voi!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005777 (s)