Ingrediente:
250-300 g petale de trandafiri
1 kg zahar
zeama de la 1 lamaie sau 1-2 pliculete sare de lamaie
1 l apa
Mod de preparare:
1. Culegi petalele de trandafiri parfumati, intr-o zi insorita, la ora cand roua s-a evaporat. Le tai partea alba si le scuturi bine de polen si praf, rasfirandu-le de mai multe ori.
2. Le pui intr-un castron si le stropesti cu zeama de lamaie sau le presari cu sare de lamaie si le freci putin intre palme. Torni peste ele apa rece. Le pastrezi astfel pana cand apa devine rosiatica.
3. Strecori lichidul in care ai pastrat petalele, printr-o strecuratoare deasa si il pui la fiert impreuna cu zaharul. Nu arunci petalele de trandafiri, le folosesti le prepararea unui otet de trandafiri mai putin concentrat.
4. Intr-o cescuta cu apa rece, incerci daca siropul se leaga: picaturile de sirop cazute in apa rece trebuie sa ramana sferice, sa nu se dizolve.
5. Torni siropul fierbinte in sticlute de 300 ml, in prealabil spalate si sterilizate in cuptor. Le inchizi ermetic si le lasi sa se sterilizeze sub paturi, pana a doua zi.
Pofta buna!
Ingrediente:
250-300 g petale de trandafiri
1 kg zahar
zeama de la 1 lamaie sau 1-2 pliculete sare de lamaie
1 l apa
Mod de preparare:
1. Culegi petalele de trandafiri parfumati, intr-o zi insorita, la ora cand roua s-a evaporat. Le tai partea alba si le scuturi bine de polen si praf, rasfirandu-le de mai multe ori.
2. Le pui intr-un castron si le stropesti cu zeama de lamaie sau le presari cu sare de lamaie si le freci putin intre palme. Torni peste ele apa rece. Le pastrezi astfel pana cand apa devine rosiatica.
3. Strecori lichidul in care ai pastrat petalele, printr-o strecuratoare deasa si il pui la fiert impreuna cu zaharul. Nu arunci petalele de trandafiri, le folosesti le prepararea unui otet de trandafiri mai putin concentrat.
4. Intr-o cescuta cu apa rece, incerci daca siropul se leaga: picaturile de sirop cazute in apa rece trebuie sa ramana sferice, sa nu se dizolve.
5. Torni siropul fierbinte in sticlute de 300 ml, in prealabil spalate si sterilizate in cuptor. Le inchizi ermetic si le lasi sa se sterilizeze sub paturi, pana a doua zi.
Pofta buna!
Ingrediente:
250-300 g petale de trandafiri
1 kg zahar
zeama de la 1 lamaie sau 1-2 pliculete sare de lamaie
1 l apa
Mod de preparare:
1. Culegi petalele de trandafiri parfumati, intr-o zi insorita, la ora cand roua s-a evaporat. Le tai partea alba si le scuturi bine de polen si praf, rasfirandu-le de mai multe ori.
2. Le pui intr-un castron si le stropesti cu zeama de lamaie sau le presari cu sare de lamaie si le freci putin intre palme. Torni peste ele apa rece. Le pastrezi astfel pana cand apa devine rosiatica.
3. Strecori lichidul in care ai pastrat petalele, printr-o strecuratoare deasa si il pui la fiert impreuna cu zaharul. Nu arunci petalele de trandafiri, le folosesti le prepararea unui otet de trandafiri mai putin concentrat.
4. Intr-o cescuta cu apa rece, incerci daca siropul se leaga: picaturile de sirop cazute in apa rece trebuie sa ramana sferice, sa nu se dizolve.
5. Torni siropul fierbinte in sticlute de 300 ml, in prealabil spalate si sterilizate in cuptor. Le inchizi ermetic si le lasi sa se sterilizeze sub paturi, pana a doua zi.
Pofta buna!
© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009700 (s)
Comentarii (0)