News Flash:

Cum poti aduce la viata o planta uscata tot ce ai nevoie sunt trei ingrediente pe care le gasesti chiar in bucataria ta

31 Ianuarie 2018
992 Vizualizari | 0 Comentarii
flori la ghiveci

Toata lumea are macar un ghiveci cu plante in casa, asa ca acest truc simplu, dar foarte ulti, va fi de mare ajutor pentru oricine. Daca si tu ai plante in casa, cu siguranta ti s-a intamplat ca una din ele sa se ofileasca sau sa moara, chiar daca ai avut grija de ea. Daca nu sunt udate atunci cand trebuie sau sunt asezate intr-un loc nepotrivit in casa, plantele incep sa se usuce. Cu toate acestea, este bine sa nu arunci plantele, pentru ca exista solutii pentru a le readuce la viata. Trebuie sa stii ca exista trei ingrediente simple care pot ajuta orice planta uscata sa isi revina complet.

Ai nevoie este: o coaja de banana, jumatate de cana de zat de cafea, coaja de la doua oua. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci toate ingredientele foarte bine cu ajutorul unui blonder si sa adaugi putina apa. Acest amestec obtinut trebuie sa il pui la pamantul plantei. In foarte scurt timp, vei observa ca planta isi va reveni la viata, datorita nutrientilor care se gasesc in aceasta solutie naturala.

Muscata poate fi o floare decorativaexceptionala pentru casa dvs, iar popularitatea i se datoreaza atat frumusetii sale deosebite, cat si faptului ca este o planta nepretentioasa. Exista o gama de culori foarte variata a florilor muscatei, de aceea orice gospodina isi va putea alege nuanta potrivita. In plus ea se adapteaza destul de repede atat la ghiveci, cat si la gradina in aer liber. Pe langa aspectul estetic muscata are si o functie de protectie: multe insecte daunatoare nu suporta aroma acestei flori.

In ciuda faptului ca floarea este in general nepretentioasa, totusi exista unele reguli de ingrijire care trebuie respectate. Daca va doriti o inflorirea mai deasa si mai bogata, nu trebuie sa lasati planta sa creasca in voie. Taierea muscatei este o procedura importanta, care permite formarea unei tufe dense, voluminoase si simetrice. Daca observati ca frunzele muscatei sunt mai mici si mai ofilite sau uscate, ar trebui sa revizuiti modul in care ingrijiti planta.

Taierea muscatei: reguli de baza

Pentru a face o taiere corecta, trebuie sa luati in consideratie tipul florii: ea poate fi anuala sau multianuala. Florile din prima categorie nu trebuie neaparat taiate, procedura se poate face doar pentru a corecta forma plantei. Muscata multianuala are nevoie de 2 taieri pe an: primavara si toamna. Taierea urmareste nu doar corectia formei tufei, ci si stimuleaza cresterea activa a florilor si prelungeste perioada de inflorire.
De asemenea trebuie luat in consideratie si tipul tulpinii. Muscata poate avea o tulpina de baza mica, insirandu-se mult pe orizontala aproape de sol, sau poate avea o tulpina puternica, datorita careia floarea tinde sa creasca in sus.

De altfel taierea nu poate influenta in nici un fel tipul tulpinii si, respectiv, forma coroanei. Scopul taierii florii este de a rari coroana, fapt ce stimuleaza ventilarea si creste accesul plantei la umiditate si lumina solara. Pentru o astfel de “eliberare” este nevoie sa fie taiate toate crengutele ale caror orientare este spre interiorul coroanei.

Instrumentul folosit pentru taiere trebuie sa fie foarte curat si ascutit. Inainte de procedura cutitul sau foarfecele trebuie dezinfectat neaparat apa clocotita sau o solutie antibacteriana speciala. Respectiv si mainile trebuie curatate bine inainte de a incepe taierea. Crengile se taie in nemijlocita apropiere de nod, iar “rana” se prelucreaza neaparat cu carbune sau praf de scortisoara. Pentru a-i restabili fortele florii dupa taiere, nu uitati de fertilizare. Muscata prefera ingrasaminte bogate in azot.

Taierea de toamna a muscatei

Muscata infloreste in perioada verii, cand de altfel se trezesc la viata si ne bucura la maxim toate plantele. Spre toamna ea se stinge usor, pregatindu-se pentru somnul de iarna. Intre uscarea ultimelor flori si venirea iernii planta trebuie pregatita pentru somnul care vine. In nici un caz nu faceti taierea muscatei in perioada decembrie-februarie, caci floarea este foarte slaba in aceasta perioada si ar putea sa piara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1210 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005905 (s)