News Flash:

Cum pastram corect muscatele peste iarna pentru o inflorire superba. Sfaturi esentiale de la gradinari profesionisti

26 Ianuarie 2018
1205 Vizualizari | 0 Comentarii
muscate

Desi sunt plante foarte rezistente, muscatele au nevoie de ingrijire speciala peste ianra pentru ca primavara sa infloreasca abundent. Daca se respecta o serie de reguli, ele vor inverzi din nou in primavara si vor fi la fel de bogate in flori ca si in anul precedent. Speciile drepte sunt mai rezistente si mai usor de pastrat decat cele curgatoare.
Iata regulile pe care trebuie sa le urmezi daca vrei sa ai si anul viitor muscate frumoase:

Taierea muscatei

Prima operatiune trebuie sa o faceti inainte sa cada prima bruma. Chiar daca muscatele voastre mai au inca flori, taiati lasatrii la 2-4 noduri, aproximativ 10 centimetri. Ramurile batrane le puteti taia chiar si mai scurt, la 1-2 noduri. Mare atentie ca unealta cu care faceti taierea sa fie dezinfectata cu alcool in prealabil, pentru a evita contaminarea cu virusi.
Pentru a proteja planta de aparitia mucegaiurilor, dupa taiere, tratati planta cu un fungicid pe care il puteti sumpara de la magazinele de specialitate.

Depozitarea  

Dupa taiere, depozitati ghivecele cu muscate intr-o incapere luminoasa si cu temperaturi care sa nu ajunga la 0°C si sa nu depaseasca 14°C. Temperaturile mai joase favorizeaza inflorirea si nu este de dorit acest lucru.

Muscata curgatoare se pastreaza iarna la temperaturi de peste 10 grade Celsius si obligatoriu in locuri cu multa lumina. Astfel, pastrarea muscatelor se poate face fie in pivnita, fie intr-un garaj bine izolat sau intr-o incapere care nu este incalzita pe timpul iernii.

Udarea

Muscatele dorminde au nevoie de foarte putina apa. Udati la 2 saptamani, doar cate putin, cat sa mentineti solul umed. In aceasta perioada muscata nu are nevoie de hrana supliemntara, astfel ca fertilizarea trebuie oprita pana la primavara. Starea de repaus a muscatelor dureaza pana primavara cand poate fi scoasa din nou afara, la aer. Tot atunci este momentul in care puteti schimba ghiveciul si pamantul si o fertilizati.
Atunci veti vedea cat de bine ati avut grija de ele!


plante taierea muscatei depozitarea muscata udarea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004746 (s)