News Flash:

Cum iti poti amana menstruatia pentru a te bucura de vacanta

30 Aprilie 2017
1210 Vizualizari | 0 Comentarii
contraceptive
Una dintre cele mai comune intrebari in perioada verii, concediilor si vacantelor este referitoare la modalitatile medicale sau naturale de intarziere a menstruatiei pentru a nu interfera cu perioada distractiei.

Menstruatia
este controlata hormonal, deci cea mai eficienta metoda de a o amana conform dorintelor tale e doar prin intermediul unui tratament hormonal. Exista 2 optiuni principale: noretisterona sau anticonceptionalele combinate.

Noretisterona este un hormon similar progesteronului. Sangerarea menstruala incepe cand nivelul progesteronului scade, confirmand ca sarcina nu s-a instalat, iar endometrul poate intra intr-un nou ciclu. Aducand un aport suplimentar de progesteron, endometrul este indemnat sa creada ca este tot in faza luteala in asteptarea unei sarcini, deci nu are voie sa porneasca sangerarea menstruala.

Este un proces fiziologic simplu, noretisterona amanand menstruatia atata timp cat este administrata. Este un hormon care se foloseste de rutina si cu succes in cazul femeilor care au sangerari menstruale abundente, tocmai pentru ca stabilizeaza endometrul si previne sangerarile masive. Cu toate astea, odata intrerupt tratamentul cu noretisterona, sangerarea va aparea in decurs de cateva zile si de cele mai multe ori este mai abundenta decat o menstruatie normala.

Anticonceptionalele combinate (estrogen + progestogen), indiferent de forma de administrare (tablete, inel vaginal etc) sunt o optiune care pe langa ca amana menstruatia vor oferi si protectie contraceptiva (nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala).

Cand au fost concepute initial, anticonceptionalele se administrau continuu, oprind complet orice fel de sangerare menstruala (desi uneori aparea spotting), dar pentru ca femeile in perioada respectiva (anii '60) nu se simteau femei fara menstruatie, medicii au recomandat cate 1 saptamana de pauza dupa 3 saptamani de administrare.

Pauza de o saptamana din tratamentul cu anticonceptionale are ca singur rol declansarea unei sangerari vaginale similare menstruatiei. Este usor de dedus atunci ca daca vrei sa-ti amani menstruatia nu mai faci pauza de 7 zile si continui folia urmatoare (sau introduci inelul vaginal urmator) imediat dupa cea anaterioara, fara o pauza de 7 zile.

Atentie la riscul de tromboza
Un aspect de care trebuie sa tii neaparat cont cand decizi sa-ti amani menstruatia folosind o metoda hormonala descrisa mai sus: riscul de tromboza. Citind orice prospect de noretisterona sau anticonceptionale vei vedea mentionat riscul de tromboza.

Tinand cont ca temperaturile ridicate din concediul de vara sunt un factor de risc pentru deshidratare, care mai departe asociaza un risc crescut de tromboza, e important sa consumi lichide cat mai multe pentru a avita acumularea factorilor de risc.

Daca fumezi, ai peste 35 de ani si esti supraponderala, probabil ar fi mai bine sa accepti menstruatia pentru ca deja ai prea multi factori de risc pentru tromboza, un eveniment care ti-ar strica vacanta (si poate restul vietii), mult mai mult decat menstruatia.

sursa: contraboli.ro

modalitatile medicale menstruatia tratament hormonal noretisterona
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 32 queries | Mysql time :0.003991 (s)