News Flash:

Cum iti dai seama daca ti s-au facut vraji si cum sa scapi de ele cat mai repede

10 Noiembrie 2017
1116 Vizualizari | 0 Comentarii
vraji

Orice om obisnuit este imposibil sa nu fi auzit macar o data o poveste, sau sa nu fi citit ceva, undeva, despre farmece si raul pe care acestea il fac persoanelor asupra carora sunt aruncate. Potrivit unora, farmecele si cei care le fac exista intr-adevar, pentru ceilalti acestea sunt baliverne, povesti de adormit copiii. Baliverne sau nu, exista niste explicatii pentru cei interesati de acest subiect, date chiar de oamenii Bisericii.
Toata lumea a auzit de farmece si despre raul pe care acestea il produc. Unii cred in ele, pentru altii sunt doar povesti de adormit copii. Ei bine, oamenii Bisericii au dat niste explicatii .
Farmecele pot fi de mai multe feluri. Exista farmece pentru destramare de familii, pentru a desparti cupluri, pentru a nu putea avea copii etc.

“In mod obisnuit, simptomele pe care le prezinta oamenii suferinzi din pricina magiei sunt urmatoarele: dureri groaznice de cap, fie in spatele capului, fie la frunte, fie intre ochi. Palpitatii, amortelile inimii, mainilor sau extremitatilor de jos, nemultumiri in familie pentru lucruri neinsemnate, sa nu poata sta omul in casa lui, sa aiba capul greu, sa fie indispus, sa leneveasca, sa nu vrea sa gateasca sau sa curete casa, sa simta ca il sugruma ceva de gat, sa simta o greutate pe piept, sa simta ca ceva umbla in trupul lui cu mare viteza, sa se imbolnaveasca si sa sufere in timp ce medicii nu-i gasesc nimic, sa aiba neputinte trupesti, in timp ce mananca normal sa piarda din greutate, sa aiba temeri, sa sufere de melancolie, etc. Acestea sunt cateva dintre simptomele din care cel caruia i-au fost facute vraji poate sa inteleaga daca l-au atins”, scrie Nectarie Moulatsioti in cartea „Despre Farmece si cum pot fi ele dezlegate”.

Cine dezleaga farmecele

Singura metoda prin care poti scapa de farmece e sa te intorci sincer spre Hristos prin Spovedanie, pocainta si Impartasanie.
“Nu te amagi, crestine, iti spun ca nici lupul nu devine vreodata oaie, conform zicatorii, nici diavolul nu devine vreodata doctor si mai usor ar putea sa inghete focul si sa arda zapada decat sa vindece cu adevarat diavolul, deoarece este intotdeauna neputincios. Si daca am presupune ca ar putea sa te vindece trebuie sa cunosti ca nu vrea aceasta deoarece sanatatea omului este un lucru bun, ori diavolul uraste intotdeauna cele bune, de aceea se numeste urator de bine”, spunea Sfantul Nicodim Aghioritul.

Cum se dezleaga farmecele

Cei care au farmece facute nu trebuie sa mearga vrajitori, ghicitoare etc, deoarece nu vor face decat sa agraveze situatia. Dezlegarea farmecelor se face prin spovedanie curata si generala, spovedanie apoi la fiecare 40-50 de zile, sa va impartasiti cat de des posibil, sa mergeti duminica la Biserica, in fiecare dimineata se bea agheasma si se mananca putina anafura, post miercurea, vinerea si posturile mari din an, sfestanie in casa si sa ii ierta?i din inima pe cei care v-au vrajit sau v-au facut orice rau sau suparare.

Daca cineva dintre rudele noastre a inceput sa se preocupe de magie?
In primul rand, nu trebuie sa ne speriem, cel putin in ce-i priveste pe ceilalti oameni, care sunt in sanul Bisericii, deoarece crestinul care participa la Sfintele Taine are apararea Sfintei si de viata facatoarei Cruci a Domnului si credinta ca Cel Care este cu el este mai puternic decat cel care i se impotriveste. De aceea, nu trebuie sa ne temem pentru copii, rude sau alti apropiati ai nostri.
Daca vedem ca cel care se preocupa de magie indreapta gandurile sale rele spre un apropiat al nostru care nu este imbisericit, atunci prin puterea autoritatii noastre, apeland la iubirea dintre rude, trebuie sa-l convingem pe „vrajitor” sa se opreasca. Mai ales ca el isi poate face mai rau lui insusi. Omul isi poate dauna atat de mult, incat dupa aceasta ani de zile sa nu-si mai revina. Exista lucruri pe care este mai bine sa nu le cunosti deloc. La fel cum exista si stari pacatoase pe care ar fi mai bine sa nu le incercam. Domnul ii iubeste pe toti si il poate scoate pe om din orice stare, dar este mai bine sa nu cadem in orice fel de rapa.
Sursa: Preot Maxim Kozlov, Familia – ultimul bastion: raspunsuri la intrebari ale tinerilor, traducere din limba rusa de Eugeniu Rogoti, Editura Sophia, Bucuresti, 2009, pp. 291-292.


farmecele p
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 43 queries | Mysql time :0.013730 (s)