News Flash:

Cum indepartam ceara din urechi. 4 solutii naturiste pentru dopurile de ceara

21 Martie 2016
23603 Vizualizari | 0 Comentarii
ureche2
La unele persoane, glandele din interiorul urechilor produc mai mult cerumen (ceara) care nu poate fi indepartat cu usurinta in mod obisnuit. Astfel, excesul de ceara poate bloca intregul canal prin intarirea dopului natural care se formeaza pe canalul auditiv.

Ceara protejeaza urechea prin captarea prafului si a bacteriilor si a altor particule mici, diminuand eventualele rani ce ar putea aparea. Uneori, ceara poate fi produsa intr-o cantitate prea mare si ne poate afecta auzul, iar alteori ajunge chiar sa fie dureroasa. Iata cateva solutii naturiste pentru indepartarea dopurilor de ceara

1. Ulei pentru copii
Incalziti o lingurita de ulei pentru copii la temperatura corpului. Nu uitati ca orice lichid depus in ureche, care este mai cald sau mai rece fata de temperatura normala a corpului poate provoca senzatia de vertij. Inclinati capul, astfel incat urechea infectata sa fie orientata spre tavan. Trageti urechea in jos si in afara, astfel incat aceasta sa fie suficient de deschisa pentru ca uleiul sa ajunga la blocaj. Puneti cateva picaturi in ureche, folosind o pipeta. Pastrati urechea in aceeasi pozitie timp de 5-7 minute. 

Se repeta de doua ori pe zi timp de 3-4 zile. Spalati apoi ceara din ureche, folosind o seringa si apa calduta. Daca functioneaza corect, uleiul va inmuia ceara din ureche. Dupa aceea, puneti cateva picaturi de alcool pentru frectie in ureche, pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor.

2. Solutie salina
Se amesteca doua lingurite de sare cu o jumatate cana de apa calduta pana cand sarea se dizolva complet. Folosind o pipeta adaugati cateva picaturi in ureche, mentinand capul indreptat in sus. Tineti apa in ureche timp de 3-5 minute si inclinati capul in directia opusa pentru a scurge apa. Acest lucru este declarat a fi cea mai buna metoda pentru a elimina ceara din ureche.

3. Otet si alcool pentru frectie
Puneti parti egale de otet si alcool intr-un castron si apoi amestecati. Adaugati cateva picaturi in ureche si scurgeti imediat.Aceasta metoda este foarte bun pentru inotatori.

4. Uleiul de masline
Pentru cei care nu au ulei de masline se poate utiliza ulei pentru copii. Uleiul descompune blocajul care este cauza disconfortului ceea ce face mult mai usor eliminarea acestuia.
Sursa: Organic Health

cerumen canalul auditiv solutie salina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1105 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004997 (s)