News Flash:

Cum folosesti liliacul ca medicament

24 Iunie 2016
1586 Vizualizari | 0 Comentarii
liliac
Liliacul nu doar ne incanta simturile, ci ne ajuta sa ne si vindecam. In scop terapeutic, de la liliac putem folosi atat florile, cat si frunzele, mugurii si scoarta, care au efect vasodilatator, antireumatic, astringent si tonic. Iata cum putem folosi liliacul ca medicament:

Pentru diaree si slabiciune fizica

Pentru persoanele care simt slabiciune fizica, dar si pentru tratarea diareei, ceaiul din coaja de liliac face minuni. Fierbeti in 250 de ml de apa o lingurita de coaja maruntita de liliac, timp de zece minute. Strecurati si consumati doua sau trei cani pe zi.

Pentru stimularea bilei, balonari si voma

Infuziile preparate din florile uscate de liliac sunt deosebit de eficiente pentru atenuarea starilor de disconfort hepatic, balonari sau stari de voma, dar si pentru stimularea productiei de bila. 

Puneti la infuzat timp de zece minute intr-o cana cu apa fierbinte o lingurita cu flori uscate de liliac. Se va bea o cana cu ceai atunci cand simtiti un disconfort hepatic.

Pentru diabet

Fitoterapia recomanda pentru tratamentul diabetului infuzia din muguri de liliac. intr-un litru de apa clocotita se pune o lingura cu muguri de liliac. Se va lua cate o lingura de trei ori pe zi.

Pentru dureri reumatismale

Pentru tratarea durerilor reumatismale, unguentul preparat din flori de liliac face minuni. Puneti la macerat 40 de grame de flori de liliac intr-un litru de ulei, pentru doua saptamani, intr-un loc intunecos si cald. Ungeti zonele dureroase cu acest amestec de cateva ori pe zi, masand usor. 

Pentru dureri lombare
 
Pentru tratarea durerilor lombare, opariti o lingura mare cu flori de liliac intr-o cana cu apa, acoperiti timp de o ora si apoi strecurati. Se va bea cate o lingura de patru ori pe zi.

Si tinctura este buna in caz de dureri si se poate prepara chiar si acasa, astfel: intr-un pahar cu alcool puneti flori si muguri de liliac uscati, in proportie de 1:10, si lasati compozitia la macerat timp de opt sau zece zile la temperatura camerei, intr-un loc intunecos. Se vor lua cate 20-30 de picaturi din aceasta tinctura de trei ori pe zi.

Pentru glaucom

Glaucomul, o afectiune grava a globului ocular, ce consta in cresterea tensiunii oculare, insotita de scaderea vederii, are ca remediu liliacul. Preparati o infuzie din liliac alb: o lingura cu flori la o cana cu apa (250 ml). Se aplica pe ochi comprese cate 15 minute.

Pentru febra si afectiuni respiratorii

Infuzia simpla, obtinuta dintr-o lingurita cu flori uscate de liliac la o cana cu apa, e recomandata si pentru tratarea afectiunilor respiratorii si scaderea febrei.

Pentru arsuri

Frunzele de liliac sunt un adjuvant excelent in cazul arsurilor de orice fel. Pentru tratament, frunzele de liliac se fierb pana cand apa se innegreste. Se lasa fiertura la racit, iar cand este doar calduta se aplica pe locul afectat de arsura. Se fixeaza cu un pansament steril si se tine timp de 24 de ore. 

Pansamentul nu trebuie lasat sa se usuce, pentru ca va agrava rana. Pansamentul trebuie umezit tot timpul cu apa in care au fiert frunzele. Dupa 24 de ore se va scoate pansamentul, care inlatura si primul strat de impuritati, si arsura, lasand locul curat si sterilizat. in final, pielea va ramane catifelata si elastica, fara nicio urma de arsura.

Pentru stimularea apetitului

Pentru cresterea poftei de mancare se combina o lingurita cu flori uscate de liliac si o lingurita cu sunatoare si se lasa la infuzat intr-o cana cu apa timp de zece minute. Ceaiul se administreaza inainte de masa. Da rezultate bune mai ales in situatia copiilor mofturosi.

Pentru dureri de dinti

In caz de dureri de dinti e eficienta fiertura din frunze de liliac. Zece frunze se taie marunt, se toarna peste ele o jumatate de litru de apa calda si se lasa vasul acoperit timp de o ora. Apoi, apa se strecoara si se foloseste pentru clatirea gurii de cateva ori, pana cand durerea dispare.

Pentru inima

Din magazinele naturiste puteti achizitiona gemoderivat din muguri de liliac, un tonic cardiac de exceptie. Are actiune coronarodilatatoare - favorizeaza vasodilatatia arterelor coronare, determinand cresterea irigatiei sangvine cardiace. 

Se recomanda persoanelor care sufera de insuficienta coronariana cu si fara angina pectorala, in sechelele postinfarct miocardic, coronarite trombotice si ca adjuvant in tratamentul de prevenire a infarctului miocardic. 

Atentie! Acest produs va fi administrat cu precautie femeilor insarcinate si celor care alapteaza, precum si persoanelor in varsta, numai la indicatiile medicului. 

liliacul pentru diabet pentru glaucom pentru arsuri pentru inima
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1280 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005904 (s)