News Flash:

Cum consumam icrele fara riscul de a ne contamina cu oua de tenie

10 Septembrie 2018
1462 Vizualizari | 0 Comentarii
icre mare 2

Atentie la provenienta icrelor de stiuca sau pastrav, deoarece pot fi contaminate cu oua de tenie - acestea trebuie mai intai congelate si sarate pentru a distruge parazitul.

Ca sa fiti siguri ca veti elimina acest risc folositi numai icre inspectate sanitar-veterinar", avertizeaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare in volumul "Revolutia in bucatarie".

De asemenea si pestii (stiuca, bibanul, pastravul) trebuie sa fie bine tratati termic prin fierbere sau preparare la cuptor pentru a distruge orice urma de paraziti.
 

Truc pentru salata de icre
Pentru icre se vor utiliza de preferinta "ulei de masline extravirgin, ulei de rapita, uleiuri presate la rece", mai adauga prof. dr. Mencinicopschi. Specialistul mai recomanda sa nu se adauge paine in compozitie, ci hrisca fiarta si pasata. Acest preparat va fi consumat de catre suferinzii de guta foarte rar si in cantitati mici.

Icrele au si beneficii
Icrele sunt benefice organismului uman avand un continut ridicat de nutrienti valorosi. Icrele albe contin vitamina A, D, acid folic, calciu, potasiu si fosfor. Icrele negre (precum caviarul) contin mult fier, fosfor, magneziu si vitamina D.


stiuca pastrav icrele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006203 (s)