News Flash:

Cum comenteaza Tariceanu absenta lui Ponta de la Guvern

22 Iunie 2015
1134 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu
Desemnarea unui inlocuitor la conducerea Guvernului reprezinta o procedura la care premierul Victor Ponta are dreptul sa apeleze, dar ar fi de dorit ca acest "intermezzo" sa fie cat mai scurt, a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.
"Cred ca premierul, tinand cont de starea medicala si de sfaturile medicilor, a considerat ca in faza actuala trebuie procedat in acest fel. Este posibilitatea si dreptul pe care il are, sa uzeze de el. Daca m-ati intreba pe mine, as fi de parere ca acest intermezzo ar fi de dorit sa fie, probabil, cat mai scurt", a spus Tariceanu la Antena 3.
Referitor la o posibila retragere a premierului Ponta de la conducerea Guvernului, Tariceanu a aratat ca a discutat cu acesta cu o saptamana inainte de operatie si nu intentiona sa se retraga, precizand ca nu are nici cea mai mica impresie ca Ponta ar face un pas inapoi.
Tariceanu a apreciat in acelasi timp ca o retragere a lui Ponta nu ar face decat sa valideze posibilitatea schimbarii unui guvern de catre un procuror.
Premierul Ponta a anuntat ca medicii turci care l-au operat au decis ca poate fi externat, dar isi va relua activitatea normala intr-o perioada de pana la 28 de zile, astfel ca ii va cere presedintelui Iohannis sa ii incredinteze vicepremierului Oprea atributiile de prim-ministru in acest interval.
Oprea va avea inclusiv atributia de a conduce sedintele de guvern.
Intr-un mesaj postat pe Facebook, Ponta, aflat la spitalul din Istanbul, nu precizeaza cat anume va mai sta in Turcia, spunand doar ca medicii au decis ca poate fi externat, dar ca trebuie ca, in urmatoarele 7 zile, sa parcurga zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente si supraveghere.
Surse apropiate premierului precizau, inaintea acestui mesaj, ca Ponta nu va reveni duminica in tara, ci va mai ramane in Turcia, pentru o perioada estimata la aproximativ o saptamana.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1296 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006255 (s)