News Flash:

Cum comenteaza ministrul Sanatatii scandalul dezinfectantilor

4 Mai 2016
1142 Vizualizari | 0 Comentarii
cadariu2
Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a afirmat intr-oconferinta de presa ca in cazul dezinfectantelor, s-au recoltat 3.526 de probe, dintre care sub 5% au fost neconforme. Acesta a mai spus ca s-au verificat si alte substante produse de la alte firme.

"Functionam intr-un cadrul legal in care orice afirmatie trebuie sustinuta cu dovezi din sursa sigura", a declarat ministrul Sanatatii.

"In acest caz, au fost recoltate 3526 de probe si doar subsub 5% au fost teste neconforme. S-au verificat si substante de la alte firme. Testarea s-a facut in laboratoarele unitatilor sanitare, in laboratoare private si in cele ale directiilor de sanatate publica. Practic s-a verificat modul in care in procesul de cutatenie si dezinfectie si dezifectie produsul are sau nu efect. In 95% din situatii, testele au fost conforme", a spus Achimas-Cadariu.
Potrivit spuselor acestuia, controalele au fost facute in mod repetat. "Ne putem problema in situatiile in care testele au fost neconforme si am luat masuri care duc pana la suspendarea utilizarii acestor substante", a mai precizat ministrul Sanatatii, adaugand ca siguranta pacientilor este importanta.

"Le-am atras atentia DSP-urilor ca sunt responsabili de siguranta pacientilor nostrii", a mai afirmat acesta, tragand concluzia ca pacientii sunt in siguranta.

"Suntem datori sa verificam orice suspiciune. S-a integistrat un dosar de urmarie penala la Parchet care vizeaza speta prezentata. Consider ca pacientii nostri sunt in siguranta acum. Fiind o ancheta penala, unele amanunte nu vi le pot dat. Continuam aceasta ancheta in coordonarea Parchetului", a detaliat ministrul Achimas-Cadariu.

Galerie Foto

/home/httpd/vhosts/www.bzt.ro/html/public/upload/photos/125/cadariu2-1
patriciu achimas-cadariu conferinta dezinfectantelor probe
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007246 (s)