News Flash:

Cum au sarbatorit timisorenii Ora Pamantului

21 Martie 2016
1183 Vizualizari | 0 Comentarii
ora pamant
Timisorenii au sarbatorit Ora Pamantului asa cum au stiut mai bine: in strada. Peste 300 de biciclisti s-au adunat la pedalarea organizata de Timisoara Cycle Chic, pe un traseu care a durat mai bine de o ora pe strazile orasului.
Adunarea s-a dat la ora 20, in Parcul Central, de unde biciclistii, inarmati cu faruri si stopuri si elemente reflectorizante, au pornit prin fata Catedralei, pe la gara, prin centru si mai apoi pe alte strazi intr-o pedalare in grup, pentru a demonstra ca bicicleta este cel mai bun mijloc de transport.
„Evenimentul acesta il dedicam planetei noastre. Pedalarea este in folosul nostru, al viitorului nostru si al urmasilor nostri. Copiii nostri, la fel ca noi, au nevoie sa traiasca intr-un mediu mai sanatos fata de cel prezent”, au spus organizatorii.
In acelasi timp, in Piata Libertatii, reprezentatii primariei au organizat un eveniment pentru a arata ca si Timisoara celebreaza Ora Pamantului. Zeci de oameni s-au adunat la ora 20.30 in cea mai noua piata de evenimente din Timisoara, sa urmareasca spectacolul „Elementele Noptii” al artistilor Amaris Agni si al trupei Peregrinii, scrie tion.ro.
Oficialii primariei au anuntat ca vor sa traga un semnal de alarma privind amploarea actuala a efectelor incalzirii globale, insa iluminatul arhitectural a ramas aprins pe Opera Romana, pe Rectoratul Politehnicii, dar si pe statuia din Libertatii.
Earth Hour s-a sarbatorit intre 20.30-21.30, cand orase din intreaga lume au stins luminile si oamenii s-au implicat in actiuni de mediu pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.
Ora Pamantului a fost organizata pentru prima data de catre WWF – Australia in Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand inregistrat de organizatia WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global.

timisorenii ora pamantului parcul central opera romana earth hour
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006351 (s)