News Flash:

Cum au reusit acesti timisoreni sa obtina facturi mai mici la intretinere cu 15 la suta

25 Decembrie 2014
1266 Vizualizari | 0 Comentarii
Noua asociatii de proprietari din Timisoara, din blocuri racordate la sistemul centralizat de incalzire, au optat pana acum pentru contorizarea individuala cu distributie pe orizontala, iar alte doua asociatii urmeaza sa faca acest lucru. Reprezentantii Colterm spun ca in acest mod facturile pot sa scada cu aproximativ 15%. Acestea sunt estimarile prezentate de oficialii companiei. Trebuie insa ca toata lumea din bloc sa fie abonata la Colterm, sa fie de acord sa treaca la noul sistem si sa plateasca pentru asta!
Contorizarea individuala, cu distributie pe orizontala, este alternativa prezentata de Colterm pentru abonatii racordati la sistemul centralizat de incalzire care nu mai sunt ”incantati” de sistem si au bani pentru a suporta investitia initiala pe care o presupune acest lucru.

Colterm opreste caldura din calorifelere timisenilor
 
Contorizarea individuala cu distributie pe orizontala este un sistem diferit fata de cel actual, unde fiecare locatar depinde de dorinta vecinilor de a da sau nu drumul la caldura si de modul in care se platesc facturile. Ca si in cazul centralelor individuale de apartament, contorizarea individuala cu distributie pe orizontala asigura o independenta totala fata de vecinii din imobil. Coloanele de incalzire nu mai trec dintr-o locuinta in alta, ca si in cazul distributiei agentului termic pe verticala. In plus, fiecare plateste cat consuma, pentru ca cei care opteaza pentru acest sistem primesc propriul contor, care este montat la intrarea in apartament.
Sistemul presupune insa o investitie din partea beneficiarului. Potrivit unei estimari facute de catre reprezentantii Colterm si de catre cei ai primariei, costurile totale ar fi de aproximativ 1.000 de euro per apartament.
Cei de la Colterm spun insa ca exista doritori si ca noua asociatii de proprietari au trecut la noul sistem, scrie tion.ro.
„Pe viitor, vrem sa facem contorizarile individuale cu distributie pe orizontala. Avem noua asociatii, 101 de apartamente, din aproape 68.000 de abonati, si inca doua asociatii in lucru. Anul viitor vom marsa impreuna cu primaria pe fonduri europene. Dintr-un calcul facut de noi s-au redus costurile cu energia termica cu 15% acolo unde s-au facut aceste contorizari”, afirma directorul general al Colterm, Cristian Mircea.
Reprezentantii societatii sustin ca acest sistem, la pachet cu reabilitarea termica a blocurilor, pentru care se intentioneaza accesarea de fonduri europene, ar putea conduce la o scadere semnificativa a facturilor.

reprezentantii colterm contorizarea individuala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005859 (s)