News Flash:

Cum ai grija sa iti pastrezi inima cat mai tanara

20 Mai 2017
4220 Vizualizari | 0 Comentarii
Cum calculezi varsta reala a inimii tale
Tu stii care e varsta reala a inimii tale? Se spune ca inima are o varsta diferita de cea scrisa in buletinul fiecaruia. In momentul in care aceasta cedeaza, inseamna ca a imbatranit inaintea organismului.


Tu stii care e varsta reala a inimii tale?

In Europa, peste 920.000 de persoane fac atac de cord in fiecare an. Peste 50% dintre acestia nu isi cunosc varsta reala a inimii, iar bolile care se dovedesc a fi fatale nu prezinta de cele mai multe ori niciun simptom.


Calculatorul de risc cardiovascular pentru 10 ani are la baza o insumare a obiceiurilor zilnice, a nivelului colesterolului din sange, a presiunii arteriale si a problemelor medicale paralele cu cele legate de inima sau sange.


Printre factorii luati in calcul se numara fumatul, activitatea sportiva si obiceiurile alimentare. Barometrul sanatatii inimii ia in calcul de asemenea sexul, varsta, presiunea sistolica si starea curenta de sanatate. Se mai calculeaza si indicele de masa corporala.


Indiferent de rezultatul obtinut, e bine sa tineti cont de cateva sfaturi:


1. Evitati consumul excesiv de produse care contin zahar, inclusiv fructuoza procesata si cerealele procesate.


2. Incercati sa nu va mai stresati. Stresul creste riscul de infarct de cinci ori, iar accesele de furie accelereaza in mod necontrolat bataile inimii.


3. Faceti cel putin 30 de minute de sport zi de zi.


4. Consumati alimente organice, cu cat mai putini aditivi alimentari.


5. Consumati cat mai multa vitamina D. O puteti obtine prin simpla expunere la soare sau din suplimentele orale pe care le gasiti in farmacii.


6. Evitati sedentarismul. Ridicati-va de pe scaunul de la birou dupa fiecare 50 de minute petrecute in fata calculatorului.

varsta risc cardiovascular sanatate indicele masa corporala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006410 (s)