News Flash:

Cu ce se albesc rosturile dintre placile de gresie si faianta FARA detergenti scumpi

19 Octombrie 2017
1415 Vizualizari | 0 Comentarii
rosturi
Poti sa ai rosturi curate si albite si fara detergenti scumpi. Baia si bucataria vor sclipi de curatenie cu ajutorul unor trucuri simple si ieftine. Nu vei fi nevoita sa apelezi la solutii scumpe sau la o firma specializata pentru a revigora culoarea rosturilor.

Bicarbonat cu apa oxigenata
Amestecul de bicarbonat si apa oxigenata este usor de aplicat si va curata instantaneu rosturile. Aveti nevoie de bicarbonat pe care il achizitionati din orice magazin si de apa oxigenata de la farmacie.
Presarati praful pe rosturi si turnati peste el apa oxigenata care va face o spuma. Cu ajutorul unui burete stergeti si veti ramane surprinsi de rezultate.

Pasta de dinti
Cu ajutorul periutei de dinti, aplica pasta de dinti pe rosturi, lasa-o o ora sa actioneze (sau mai mult pe petele dificile) si clateste cu apa rece. Usuca apoi cu o carpa curata. Pasta de dinti contine detergent, substante abrazive si agenti antimicrobieni care impiedica depozitarea impuritatilor si bacteriilor care pot duce la ingalbenirea rosturilor albe. Foloseste pasta de dinti doar pe rosturile albe!, noteaza ele.ro.

Otet alb
Amesteca intr-un bol sau intr-o sticla cu pulverizator, otet alb cu 30 de picaturi de ulei esential de lamaine sau lavanda sau o lingura de detergent de vase. amestecul se pulverizeaza sau se aplica pe rosturi cu ajutorul unei periute de dinti. Nu se clateste si se lasa la uscat. Atentie, lucrati cu geamul deschis pentru ca amestecul degaja un miros puternic!

Clor
Pentru rosturile de culoare alba sau foarte deschise se poate folosi pentru curatare si un amestec format in proportii egale din clor si apa. Combinati cele doua solutii intr-o  sticla cu pulverizator si aplicati pe tosturi. Se lasa sa actioneze timp de cate ore sau chiar toata noaptea. Dimineata, cu ajutorul unei periute umede frecati bine rosturile, apoi clatiti cu multa apa. Atentie, folositi manusi, masca si ochelari cand aplicati clorul.

Abur
Cea mai ecologica varianta de curatare este varianta cu abur. pentru aceasta insa aveti nevoie de un aparat special care poate fi destul de costisitor. Prin aceasta metoda veti indeparta eficient petele de grasime sau de sapun. Atentie, in cazul in care va confruntati cu mucegai, aceasta metoda va inrautati situatia!

Acetona
Banala acestona pe care o are fiecare femeie in casa poate fi un aliat puternic la curatenie. Protejati-va mainile cu manusi si turnati din abundenta acetona pe o carpa cu care veti freca energic rosturile. Atentie, lucrati cu geamul deschis si departe de sursele de foc!

Zeama de lamaie

Se face un amestec din zeama de lamaie si sare grunjoasa pana se obtine o pasta. Cu ajutorul unei carpe sau a unei periute frecati bine rosturile. Dupa ce lasati aproximativ 10 minute sa actioneze amestecul, puteti clati cu apa. Amestecul este eficient si in bucatarie pentru indepartarea ruginii de pe vase.

preluat de pe landia

detergenti trucuri simple otet alb clor abur acetona
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007268 (s)