News Flash:

Cu cat vor scadea salariile britanicilor dupa Brexit

17 August 2016
1054 Vizualizari | 0 Comentarii
brexit2
Brexit va afecta veniturile lucratorilor din Marea Britanie, chiar daca oferta de mana de lucru straina si ieftina este redusa prin taierea migratiei, scrie Bloomberg.
Analizand impactul migratiei asupra Marii Britanii in ultimul deceniu, Resolution Foundation, o companie din Londra, a spus ca in timp ce per total imigrantii nu au un impact asupra salariilor, unele job-uri, precum vanzarile, securitatea sau menajul au inregistrat scaderi de salarii.
”Sustinatorii taberei leave au capitalizat pe resentimentul construit in jurul referendumului din iunie si au sustinut ca muncitorii prost platiti vor beneficia daca se reduce migratia”, arata un raport al aceleiasi companii.
Resolution estimeaza ca salariile muncitorilor care lucreaza in industriile cele mai afectate de Brexit din Marea Britanie vor creste intre 0,2% si 0,6% pana in 2018 daca fluxul de migranti va fi redus imediat la tinta guvernamentala de 100.000 pe an, fata de nivelul actual de 333.000.
Totusi, orice majorare ar urma sa fie stearsa de scaderea reala de 2% pe care Banca Angliei a prognozat-o luna aceasta, care arata incetinirea economica si cresterea inflatiei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004888 (s)