News Flash:

CSM a sesizat Inspectia Judiciara dupa declaratiile lui Liviu Dragnea "cu potential de afectare a independentei sistemului judiciar"

11 Iunie 2018
852 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea01

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat, luni, Inspectia Judiciara in legatura cu declaratiile presedintelui PSD, Liviu Dragnea, dupa ce acesta a spus, referitor la sesizarea ce o vizeaza pe Viorica Dancila, ca spera ca procurorii sa nu mearga mai departe cu "dementa aceasta".
"Urmarea a afirmatiilor facute in spatiul public in data de 10 iunie 2018 de catre domnul Nicolae Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, in temeiul art. 30 alin (1) din Legea 317/2004 republicata, Sectia pentru procurori s-a sesizat din oficiu si pe cale de consecinta, a solicitat Inspectiei Judiciare - Directia de inspectie pentru procurori, efectuarea de verificari cu privire la afirmatiile prezentate, din perspectiva potentialului de afectare a independentei sistemului judiciar", se arata in comunicatul transmis de Consiliul Superior al Magistraturii.

Declaratiile vin dupa ce Liviu Dragnea a afirmat duminica, legat de plangerea pe numele Vioricai Dancila, ca spera ca procurorii sa nu mearga mai departe cu acest demers si ca multi procurori risca sa plateasca greu.

„Nu stiu daca vor merge mai departe cu dementa. Ce va pot spune cu siguranta este ca este o comanda foarte ferma. Adica nu intamplator a fost pus imediat Horodniceanu sa gestioneze interimar la DIICOT, pentru ca nu era obligatoriu sa-l puna tot pe el. Aia a fost facuta coordonat. <<Te mai tinem, fa ceva cu aia>>. Sper sa nu fie niciun procuror care sa riste atat de mult incat sa dea curs la aceasta dementa. Este o dementa. Foarte multi procurori risca sa plateasca greu. Frica pe care o au ii face sa nu mai aiba nicun fel de ratiune. Sunt unii care incearca sa se departeze de aceasta zona otravita, sunt altii care nu vor sa mai participe la aceste executii si abuzuri, si sunt altii care ori de frica, ori ca asa simt ei, raman acolo ca amazoanele pana cand moare si ultimul din statul paralel. Da, au de platit, pentru ca exista prevederi in Codul penal care nu au fost aplicate, dar o sa fie aplicate. Si va spun, oamenii au inceput sa vorbeasca din diverse parchete, sunt destui care abia asteapta sa inceapa sa vorbeasca, sa spuna”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005144 (s)