News Flash:

CSAT decide ca Guvernul sa introduca in scoli pregatirea obligatorie privind securitatea cibernetica

1 Octombrie 2014
486 Vizualizari | 0 Comentarii
Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a decis, marti, ca Guvernul Romaniei sa intreprinda demersuri pentru introducerea in scoli a pregatirii obligatorii cu privire la securitatea spatiului cibernetic si pentru crearea de specializari in invatamantul universitar si postuniversitar in acest domeniu.
Potrivit comunicatului de presa al Administratiei Prezidentiale, remis dupa sedinta CSAT, amenintarile cibernetice la adresa securitatii nationale si capabilitatile Romaniei de reactie la atac cibernetic major au reprezentat pentru Consiliul Suprem de Aparare a Tarii o tema pe ordinea de zi a sedintei.
”Membrii CSAT au hotarat ca Guvernul Romaniei sa intreprinda demersurile necesare urgentarii adoptarii cadrului legislativ in domeniul securitatii cibernetice, sa sprijine constituirea de entitati, atat in cadrul sectorului public, cat si al celui privat, specializate in evaluarea securitatii infrastructurilor cibernetice de interes national, iar institutiile responsabile sa ia masuri pentru definirea si operationalizarea unui program destinat instruirii specialistilor in domeniul securitatii cibernetice”, se precizeaza in comunicat.
De asemenea, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a hotarat ca Guvernul Romaniei sa intreprinda demersuri pentru introducerea in scoli a pregatirii obligatorii cu privire la securitatea spatiului cibernetic si pentru crearea de specializari in invatamantul universitar si postuniversitar in domeniul securitatii cibernetice. Mediafax.ro

guvernul romaniei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1459 (s) | 23 queries | Mysql time :0.042064 (s)