News Flash:

Cristian Popescu Piedone, ARESTAT!

8 Noiembrie 2015
1149 Vizualizari | 0 Comentarii
piedone
Tribunalul Bucuresti a decis, sambata, arestarea preventiva a fostului primar Cristian Popescu Piedone si a doua angajate de la Primaria Sectorului 4, in dosarul in care sunt acuzati de abuz in serviciu si fals intelectual in legatura cu autorizarea clubului Colectiv. Procurorii DNA arata ca cei 3 si-au asumat consecinta functionarii clubului in conditii de nesiguranta publica atunci cand au eliberat autorizatia de functionare pe baza declaratiei pe propria raspundere contrar legilor in vigoare.
Anchetatorii DNA arata in referatul cu propunerea de arestare a fostului primar al sectorului 4 si a celor doua angajate ale primariei implicate in emiterea autorizatiei de functionare pentru Colectiv ca acestia, "in exercitarea atributiilor de serviciu, cunoscand ca sunt incalcate conditiile legale de functionare, si-au asumat incalcarea legii si au emis autorizatia pentru SC Colectiv Club SRL, asumandu-si consecinta functionarii clubului in conditii de nesiguranta publica".
Procurorii precizeaza ca beneficiarii au depus cererea si documentatia pentru autorizare, in 6 noiembrie 2014, cand erau in vigoare dispozitiile Hotararii Guvernului Romaniei nr. 1739/06.12.2006, art. 1 lit. g si ale Legii nr.159/2007, dispozitii potrivit carora "declaratia pe proprie raspundere a solicitantului nu mai putea fi efectuata in referire la : «indeplinirea conditiilor de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor (P.S.I.)» asa cum prevedeau bunaoara dispozitiile legale din 2004".
"Deci, o eventuala declaratie pe proprie-raspundere nu mai putea sa fie luata in considerare de autoritatile competente sa elibereze autorizatia de functionare in anul 2015, deoarece din anul 2007, pentru avizul PSI, solicitantii aveau obligatia legala sa aduca acte doveditoare, prevederile Legii nr.159/ 2007 fiind exprese", se mai arata in documentul citat.
Practic, noteaza anchetatorii, "activitatea celor trei inculpati in raport cu fisa postului fiecaruia s-a desfasurat in totala contradictie si ignorare a dispozitiilor legale imperative referitoare la securitatea la incendiu".
In referat se arata ca "societatea Colectiv Club este unitate de alimentatie publica situata in Bucuresti, sector 4, de tip bar/club, avand o suprafata totala de 425 mp din care spatiu de servire 335 mp".
"La data de 14.01.2015, sub nr. 3909 a fost eliberat acordul de functionare, iar la aceeasi data autorizatia de functionare nr. 369, fara a exista autorizarea privind securitatea la incendiu care trebuia emisa de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, conform Hotararii Guvernului Romaniei nr. 1739/06.12.2006, art. 1 lit. g. Desi actul normativ mentionat conditioneaza eliberarea autorizatiei de functionare de obligativitatea autorizarii pentru cladiri sau spatii amenajate in cladiri avand destinatia de alimentatie publica cu aria desfasurata egala sau mai mare cu 200 mp, securitatea la incendiu a fost nesocotita la eliberarea autorizatiei", se mai arata in documentul procurorilor.
Rezulta asadar, scriu anchetatorii, ca "atat acordul de functionare nr. 3909/14.01.2015, cat si autorizatia de functionare nr. 369/14.01.2015 nu puteau fi emise, intrucat incalca, in mod flagrant, dispozitiile care reglementeaza apararea impotriva incendiilor, neexistand vreun document care sa faca dovada ca I.G.S.U a autorizat din punctul de vedere al securitatii la incendiu activitatea in acel
imobil".
"Intrucat in spatiul respectiv s-au desfasurat mai multe manifestari cultural- artistice la care au participat mai multe persoane, in conditii vadite de insecuritate publica, a fost pusa, permanent, in pericol viata, sanatatea si integritatea corporala a spectatorilor si persoanelor angajate, aflate in incinta clubului. Totodata, au fost afectate si interesele legitime ale Primariei Sectorului 4 Bucuresti ca institutie publica abilitata de lege sa asigure desfasurarea in conditii de siguranta publica si cu respectarea tuturor normelor legale a oricarei manifestari cu participarea publicului si s-a creat pentru reprezentantii S.C. Colectiv Club S.R.L. posibilitatea desfasurarii activitatilor de alimentatie publica si obtinerea unui folos necuvenit in cuantum de 62.298 lei", mai noteaza procurorii DNA. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005162 (s)