News Flash:

Cristi Preda: "Premierul Victor Ponta sa dea explicatii in Parlamentul European"

8 Iunie 2015
1066 Vizualizari | 0 Comentarii
Ponta3
Premierul Victor Ponta trebuie sa dea explicatii in Parlamentul European, declara la RFI eurodeputatul PPE Cristian Preda, care precizeaza ca luni dimineata a cerut ca Legislativul de la Strasbourg sa discute criza politica din Romania.
Cristian Preda comenteaza refuzul premierului Victor Ponta de a demisiona: "Am cerut deja in aceasta dimineata ca Parlamentul European sa discute criza politica din Romania in sesiunea care incepe chiar diseara. Eu cred ca in conditiile de deficit democratic din Parlamentul Romaniei se impune audierea lui Victor Ponta in Parlamentul European. Eu zic ca trebuie sa dea socoteala si, luand in seama acest deficit in sistemul politic romanesc, solutia este, dupa parerea mea, europeana. In primul rand, sper ca aceasta solicitare a mea sa fie aprobata. Se va discuta in aceasta dupa-amiaza (...) si pe urma, daca e acceptata, premierul este chemat in plenul de la Strasbourg, pentru a explica de ce produce criza politica la care asistam".
Europarlamentarul PPE crede ca "audierea trebuie facuta pentru a clarifica daca Romania respecta sau nu criteriile politice asociate unui regim functional si unui stat de drept”.
”Daca Victor Ponta nu face un pas inapoi, acest lucru va avea impact asupra mentinerii MCV, asupra marginalizarii Romaniei. Sa nu ne inchipuim ca exista doar costuri interne pentru criza pe care o intretine Victor Ponta. Exista costuri externe foarte serioase", a mai spus, la RFI, europarlamentarul Cristian Preda.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007084 (s)