News Flash:

CRIMEEA A FOST ALIPITA RUSIEI. Putin: Crimeea a fost si ramane o parte integranta a Rusiei

18 Martie 2014
559 Vizualizari | 0 Comentarii
Crimeea face parte din componenta Rusiei începând de la semnarea, marti, a unui acord de catre presedintele rus Vladimir Putin si noii lideri ai acestei peninsule din sudul Ucrainei, a anuntat Kremlinul într-un comunicat. Crimeea a fost si ramâne în sufletul rusilor o parte integranta a Rusiei, a declarat marti presedintele rus. Situatia din Kosovo este similara celei din Crimeea, a declarat Putin, citat de Russia Today, în pagina electronica. Noi nu vrem scindarea Ucrainei, a declarat presedintele rus.
UPDATE 15:00 - Ucraina nu va recunoaste niciodata alipirea Crimeei la Rusia, anunta Kievul
Ucraina nu va recunoaste niciodata alipirea Crimeei la Rusia, a declarat marti Evghen Perebîinis, un purtator de cuvânt al diplomatiei de la Kiev, citat de agentia Interfax, relateaza AFP.
"Nu recunoastem si nu vom recunoaste niciodata asa-zisa independenta si asa-zisul acord de alipire a Crimeei la Rusia", a declarat Perebîinis, adaugând ca acordul semnat la Moscova "nu are nimic a face cu democratia, dreptul si bunul simt".
Crimeea a fost alipita Rusiei
"Republica Crimeea este considerata parte componenta din Federatia Rusa începând de la semnarea acordului", afirma Kremlinul.
Presedintele rus Vladimir Putin a semnat, marti, cu noii lideri prorusi ai Crimeei aceste acord la Kremlin, în fata celor doua Camere ale Parlamentului, a guvernatorilor si membrilor Guvernului rus.
Chiar daca acest document a intrat în vigoare imediat, parlamentarii rusi vor trebui sa ratifice o lege care sa includa în Federatia Rusa doi noi subiecti, Crimeea si orasul Sevastopol, care se bucura de un statut special. Data acestei ratificari, o simpla formalitate, nu a fost precizata.
Crimeea a fost si ramâne în sufletul rusilor o parte integranta a Rusiei
"În sufletul si constiinta acestor oameni, Crimeea a fost si ramâne o parte integranta a Rusiei", a declarat presedintele rus, la doua zile dupa referendumul organizat în peninsula din sudul Ucrainei, care a votat în favoarea alipirii la Rusia.
"Aceasta convingere, bazata pe adevar si dreptate, s-a transmis din generatie în generatie", a adaugat liderul rus.
Crimeea a fost cedata în 1954 Ucrainei de liderul sovietic Nikita Hrusciov, o decize, care, potrivit lui Vladimir Putin, a "încalcat normele constitutionale" din acel moment. "Când Crimeea a ajuns dintr-o data în componenta altui stat (dupa dezmembrarea URSS), Rusia a simtit atunci nu doar ca a fost furata, ci jefuita", a mai afirmat liderul rus.
"Locuitorii din Crimeea si Sevastopol s-au adresat Rusiei si au cerut sa le garanteze drepturile si libertatile, sa nu accepte ceea ce s-a întâmplat si se întâmpla acum la Kiev, Donetk, Harkov", a adaugat Putin.

"Nu puteam abandona Crimeea si locuitorii sai, acesta ar fi însemnat pur si simplu o tradare", a subliniat liderul de la Kremlin.

Putin: Nu vrem scindarea Ucrainei
"Sa nu îi credeti pe cei care va sperie pe tema Rusiei, care va spun ca dupa Crimeea, vor urma alte regiuni", a declarat Putin, adresându-se ucrainenilor. "Noi nu vrem scindarea Ucrainei, nu avem nevoie de acest lucru", a adaugat el.
Vladimir Putin invoca precedentul Kosovo în cazul Crimeei
Putin a respins criticile privind referendumul din Crimeea, citând declaratia unilaterala de independenta a Kosovo, ca exemplu de autodeterminare laudat de Occident.
Votul a fost considerat legitim din punctul de vedere al dreptului international, de catre Curtea Internationala de Justitie si aceleasi reguli se aplica în Crimeea, a declarat el.
Putin a respins afirmatia potrivit careia Kosovo a fost un caz unic din cauza varsarii de sânge si a conflictelor etnice din Iugoslavia, pozitie sustinuta de Washington. CIJ nu spune nimic despre numarul victimelor în justificarea separarii Kosovo de Serbia, a declarat Putin.
Referendumul din Crimeea a fost deplin democratic si în conformitate cu dreptul international
Referendumul din Crimeea a fost organizat în conformitate deplina cu procedurile democratice si dreptul international, a declara Vladimir Putin, într-un discurs sustinut în Parlament, unde a fost primit cu aplauze prelungite.
Vladimir Putin a insistat ca rezultatele referendumului de duminica, unde locuitorii din Crimeea s-au pronuntat masiv în favoarea alipirii peninsulei la Rusia, nu pot fi contestate.
Liderul rus a mai afirmat ca pensinsula Crimeea are legaturi istorice, culturale, religioase si spirituale cu locuitorii din Rusia, Ucraina si Belarus, ceea ce explica pozitia Moscovei fata de regiune.
Presedintele rus a facut referire si la persecutarea etnicilor tatari din Crimeea si a altor minoritati din spatiul sovietic si a asigurat ca noile autoritati de la Simferopol doresc sa repare aceste lucruri. Astfel, una dintre masuri vizeaza ca tatara sa devina limba oficiala în Crimeea, alaturi de rusa si ucraineana.
Vladimir Putin l-a criticat, de asemenea, pe liderul sovietic Nikita Hrusciov, afirmând ca acesta a cedat Crimeea Ucrainei fara sa tina seama de dorinta locuitorilor din regiune. Mediafax.ro

vladimir putin kremlinul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1062 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012751 (s)