News Flash:

Crestinii ortodocsi sarbatoresc astazi Floriile

24 Aprilie 2016
1462 Vizualizari | 0 Comentarii
Florii
Credinciosii ortodocsi sarbatoresc astazi Floriile, zi care aminteste de intrarea triumfala a lui Iisus in Ierusalim, unde a fost intampinatde multimi de oameni cu ramuri de finic. Intrarea Domnului in Ierusalim este sarbatorita in duminica dinaintea Invierii Domnului. Intrarea lui Iisus in Ierusalim este singurul moment din viata Sa pamanteasca in care a acceptat sa fie aclamat ca Imparat. De data aceasta, isi pregateste singur intrarea, conform profetiilor dinVechiul Testament, ca sa fie recunoscut dupa Lege ca este Mesia, Mantuitorul lumii.
Poporul il intampina pe Iisus cu ramuri de finic si de maslin, strigand: "Osana! Bine este cuvantat Cel ce vine intru numele Domnului". Prin aceste cuvinte, oamenii simteau ca insusi Dumnezeu a venit in lume, pentru a aduce mantuirea ei. Intrand ca Imparat in Ierusalim, Iisus anticipeaza biruinta Sa apropiata asupra mortii, ca si biruinta intregii omenirii pe care o purta in Sine. Cu ziua de Florii incepe ultima saptamana a Postului Pastilor, numita Saptamana Patimilor, in care crestinii se pregatesc sa intampine marea sarbatoare a Invierii Mantuitorului Iisus Hristos. 

Doua dintre aceste denii au o semnificatie aparte si o structura speciala. Astfel, denia din Joia Patimilor, cunoscuta si sub numele de Denia celor 12 Evanghelii, recapituleaza si actualizeaza in constiinta credinciosilor istoria mantuirii, incepand cu Cina cea de Taina si continuand cu prinderea Mantuitorului in gradina Ghetsimani, aducerea Lui la arhiereii Ana si Caiafa, condamnarea de catre Sinedriu, judecarea de catre Pilat, batjocorirea, rastignirea si moartea, incheind cu punerea in mormant.

credinciosii ortodocsi floriile intrarea triumfala iisus ierusalim
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005107 (s)