News Flash:

Crestere ingrijoratoare a cazurilor de infectii respiratorii si gripa, in judetul Arad

2 Martie 2018
1004 Vizualizari | 0 Comentarii
gripa caz

Numarul infectiilor respiratorii si al cazurilor de gripa inregistrate la nivelul judetului Arad a crescut ingrijorator in ultimele zile, pe fondul oscilatiilor mari de temperatura, informeaza dr Daniela Carnatu, purtator de cuvant al Directiei de Sanatate Publica a judetului Arad. 

Potrivit sursei citate, in ultimele trei zile, in judetul Arad au fost confirmate zece cazuri noi de gripa, iar de la debutul sezonului si pana in prezent numarul total al cazurilor de gripa ajungand la 30. 

"Pana acum, in judetul Arad au decedat trei persoane, un barbat in varsta de 62 de ani, o femeie de 63 de ani si o alta femeie de 69 de ani. Victimele virusului nu fusesera vaccinate si, in plus, aveau organismul slabit pe fondul unor afectiuni cronice de care sufereau. Rata de confirmare a virusului gripal este mare, in conditiile in care din 43 de probe analizate, 30 au fost pozitive. Dintre bolnavii confirmati, 12 sunt copii", a declarat presei joi, dr Daniela Carnatu. 

In continuare, purtatorul de cuvant al DSP Arad a mai spus ca in aceste zile, medicii se confrunta si cu un val de infectii respiratorii, pe fondul oscilatiilor mari de temperatura. 

Doar in ultima saptamana, la nivelul judetului Arad au fost inregistrate 1.818 cazuri de infectii respiratorii, cu aproape 50% mai multe decat se inregistrau in urma cu doua saptamani. 

"Mai mult, numarul de viroze respiratorii inregistrat in ultima saptamana a lunii februarie este mult mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inregistrate 1.260 de infectii respiratorii. Dintre cei afectati de acest val de imbolnaviri, 57 au avut nevoie de internare din cauza complicatiilor, fata de 40 in aceeasi perioada din anul 2017. De asemenea, in ultima saptamana a lui februarie au fost inregistrate 520 imbolnaviri de pneumonii, fata de numai 341 inregistrate in perioada corespunzatoare a anului trecut", a mai spus dr Daniela Carnatu, purtator de cuvant al DSP Arad. 

Pentru evitarea unui eveniment epidemiologic, conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad a mentinut masurile luate incepand cu data de 8 februarie, cea mai aspra masura fiind instalarea carantinei in sectiile de pediatrie. AGERPRES


infectiilor respiratorii gripa daniela carnatu judetului arad
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005785 (s)