News Flash:

Creste numarul refugiatilor care incearca sa intre ilegal in Romania

20 August 2017
1150 Vizualizari | 0 Comentarii
imigrantii
Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, au depistat 25 cetateni sirieni, intre care 4 copii, care au incercat sa intre ilegal in Romania din Bulgaria, ajutati de o calauza bulgara.
Potrivit unui comunicat de presa al Politiei de Frontiera, emis sambata, politistii din cadrul Garzii de Coasta, au desfasurat o actiune in sistem integrat, fiind sprijiniti de politisti din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu, Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, precum si de lucratori din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Constanta, ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Constanta, ai Inspectoratului General pentru Imigrari si din cadrul Serviciului Roman de Informatii. Acestia au desfasurat o actiune de combatere a migratiei ilegale in zona de responsabilitate a Sectorului PF Negru Voda.
„O patrula a politiei de frontiera a observat doua autoturisme de teren care au trecut ilegal peste frontiera de stat din Bulgaria in Romania. Imediat, a fost declansata o actiune operativa, politistii de frontiera cadrul Sectorului PF Negru Voda si Sectorului PF Baneasa, sprijiniti de cei de la sediul Garzii de Coasta, monitorizand traseul autoturismelor. Cele doua masini, inmatriculate in Bulgaria, au fost identificate si blocate in padurea din apropierea localitatii de frontiera Dumbraveni, din judetul Constanta, ocazie cu care soferii si pasagerii acestora au incercat sa fuga, ascunzandu-se in padure. La fata locului au fost descoperite si retinute 25 de persoane, cetateni straini”, se arata in comunicat.
Politistii au stabilit ca grupul este format din cetateni sirieni, 21 de adulti si 4 copii, cu varste cuprinse intre 7 si 50 de ani. Acestia au declarat ca intentionau sa ajunga in Germania si ca au trecut ilegal frontiera din R. Bulgaria peste frontiera verde cu ajutorul celor doua autoturisme conduse de cei doi cetateni bulgari, care urmau sa-i transporte pana la Bucuresti.
Cateva ore mai tarziu, politistii i-au identiifcat si pe cei care conduceau masinile, dar si pe cel care avea rol de antemergator. Toti trei au fost retinuti.
Politistii de frontiera sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere frauduloasa a frontierei de stat pentru cetatenii sirieni, respectiv trafic de migranti pentru cei 3 cetateni bulgari.
De asemenea, autoturismele au fost ridicate in vederea confiscarii, calauzele bulgare au fost retinute, iar cetatenii sirieni au fost predati autoritatilor bulgare conform protocolului romano-bulgar.
 Mediafax.ro

constanta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007620 (s)