News Flash:

Cozi uriase la pasapoarte in Hunedoara! Solicitarile au crescut de trei ori

24 Iulie 2016
1098 Vizualizari | 0 Comentarii
pasapoarte
Numarul hunedorenilor care solicita un pasaport in lunile de vara ale anului este de trei ori mai mare, comparativ cu orice alta perioada din calendar, cele mai multe persoane care se prezinta la ghiseele de preluare a documentelor fiind romani ce lucreaza in strainatate, a declarat, joi, subprefectul judetului Hunedoara, Fabius Kiszely. 
'Afluxul de solicitanti este de trei ori mai mare decat in mod normal. (...) Cei mai multi solicitanti vor fi insa in luna august, cand in tara vor reveni romanii plecati in Italia si Spania si care vor fi atunci in concedii de odihna', a afirmat subprefectul judetului. 
Acesta a spus ca este la curent cu situatia inregistrata, in noaptea de miercuri spre joi, la biroul din Petrosani al Serviciului de Pasapoarte, unde actele se preiau o data pe saptamana, iar oamenii au fost nevoiti sa stea la coada inca din cursul serii pentru a prinde un bon de ordine. 
Subprefectul a mentionat ca la Petrosani nu pot fi prelucrate mai mult de 50 de cereri pe zi, explicand ca respectivul oficiu a fost deschis, pentru o zi pe saptamana, pentru a prelua solicitarile venite din Valea Jiului, iar oamenii sa nu mai vina, cale de o suta de kilometri, pana la Deva. In situatia in care sunt mai multi solicitanti, acestia sunt rugati sa vina la sediul din Deva al Serviciului de Pasapoarte, unde se pot procesa circa 80 de cereri in timpul programului de lucru. 
'Sunt reguli stricte in ceea ce priveste eliberarea pasapoartelor. Trebuie respectate toate reglementarile legale. Oamenii trebuie sa inteleaga acest lucru', a spus Kiszely. 
Subprefectul judetului a aratat ca pentru a reusi sa faca fata solicitarilor din lunile iulie si august, angajatii de la Serviciul Pasapoarte isi vor scurta concediile de odihna si nu vor fi aprobate cererile de zile libere. In luna august, cand se asteapta un numar mare de persoane la ghisee, programul de lucru va fi prelungit, daca situatia va impune acest lucru. 
Cateva zeci de persoane si-au petrecut noaptea de miercuri spre joi in fata sediului Primariei din Petrosani, pentru a-si putea depune actele in vederea eliberarii unui pasaport. AGERPRES

numarul hunedorenilor judetului hunedoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008635 (s)