News Flash:

Cozi la Centrul de Transfuzii Timisoara. Tinerii doneaza sange pentru victimele tragediei din Colectiv

3 Noiembrie 2015
1161 Vizualizari | 0 Comentarii
centru transfuzii
Ieri, inca de la primele ore ale diminetii, tinerii au venit la centrul de transfuzii pentru a dona sange.
„E plin de tineri. Au venit studentii, tinerii. Acum cred ca sunt 50-60 deja inauntru, numar dublu fata de o zi normala. Pana la ora 13 probabil vor veni mult mai multi. Vom prelungi donarea pana cand terminam”, spune Cristina Ghiocel, directorul Centrului de Transfuzii Timisoara.
Seful centrului de transfuzii le recomanda tinerilor sa vina si in alte zile, pentru ca ei vor fi acolo. La centrul de transfuzii de la Timisoara se proceseaza 200 de pungi de sange pe zi, fiecare punga de la un donator contine 450 mililitri de sange. Inca nu s-au primit solicitari de la Bucuresti pentru a se trimite sange de la Timisoara.
„Noi solicitare de la Bucuresti nu am primit. Punem sangele donat in stocul de urgenta si va fi acolo. Recoltam tot ce aveam de recoltat. M-au sunat si de la diferite companii, ca vin joi sa doneze”, spune docotrul Ghiocel, potrivit tion.ro.
Tinerii, cei care doresc sa doneze, pot sa vina oricand, toata saptamana, dar si in saptamanile ce vor urma. Doctorii si asistentele vor fi acolo.
Oricine poate dona sange, daca indeplineste urmatoarele conditii:
- varsta cuprinsa intre 18 si 60 de ani
- greutate peste 50 de kg.
- puls regulat, 60-100 batai pe minut
- tensiune arteriala sistolica intre 100 si 180 mmHg
- sa nu fi suferit in ultimele 6 luni interventii chirurgicale
- pentru femei: sa nu fie insarcinate, in perioada de lauzie, in perioada menstruala
- sa nu fi consumat grasimi sau bauturi alcoolice cu 48 de ore inaintea donarii
- sa nu fie sub tratament pentru diferite afectiuni, respectiv hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine
- donatorii sa nu aiba sau sa nu fi avut urmatoarele boli: TBC, sifilis, malarie, epilepsie si alte boli neurologice, boli psihice, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele (pzoriazis, vitiligo), miopie forte peste 6 dioptrii, cancer, hepatita de orice fel.
Centrul de transfuzie sanguina din Timisoara se afla pe strada Martir Ciopec nr.1. telefoane: 0356/175711 si 0256/482271. Programul centrului de pe str. Martir Marius Ciopec este de la ora 8.00 la 12.00, de luni pana vineri. Se doneaza 450 de mililitri de sange.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004846 (s)