News Flash:

COTAR amana protestul anuntat pentru miercuri, 2 noiembrie

1 Noiembrie 2016
911 Vizualizari | 0 Comentarii
protest masini
Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) amana protestul anuntat pentru data de 2 noiembrie 2016, dupa discutiile avute cu reprezentantii Guvernului, care au promis gasirea unor solutii in privinta stoparii pirateriei in transportul rutier de persoane.
"In urma primei runde de discutii s-a luat hotararea ca in sedinta de guvern care va avea loc maine (miercuri n.r.), sa se discute cu ministrii Finantelor, Interne, Transporturi problemele legate de activitatea neautorizata (piraterie) in transportul rutier, impactul produs asupra bugetului adus prin frauda fiscala facuta de acestia, urmand sa se ia o decizie la nivel de Guvern. (...). Aceasta stare de fapt s-ar fi putut rezolva din vara, cand a fost data OUG pentru portbagajul taxiurilor. Atunci COTAR a cerut includerea in OUG a unor reglementari privind eliminarea pirateriei din transportul rutier de persoane, insa Ministerul Transporturilor nu a vrut sa tina cont, cu toate ca propunerea ar fi trebuit sa vina din partea lor tinand cont de plangerile transportatorilor de persoane", informeaza COTAR intr-un comunicat remis marti AGERPRES.
Reprezentantii COTAR sustin ca pirateria in transportul de persoane a devenit "o activitate tolerata si nesanctionata de autoritatile romane".
"Lipsa de implicare a autoritatilor romane a permis, in decursul ultimilor ani, dezvoltarea unui fenomen al transportului regulat de persoane fara licenta, in mod ilegal, dar nesanctionat, cu orare afisate si statii de preluare a clientilor, in mod clar stabilite. Astfel de firme care desfasoara activitati ilegale au ajuns sa-si promoveze serviciile si prin reclame si spoturi publicitare: 'Peste 40.000 de clienti si mai mult de 2.000.000 Km anual parcursi in siguranta ne recomanda ca cea mai buna si sigura companie de transport'. Lipsesc din aceasta prezentare doua cuvinte cheie, care ar trebui sa preocupe serios autoritatile romane: ilegal si evazionist", precizeaza COTAR.
Potrivit sursei citate, Legea taximetriei contine in mod deliberat formulari evazive si incomplete, pentru a permite "grupurilor de interese apropiate unor oameni politici" sa profite de o legislatie lacunara si facuta cu dedicatie. Aceasta lege a fost modificata astfel incat sa le permita unor clienti politici sa desfasoare activitati de taxi in alte localitati, in afara zonei in care taximetristii au licenta de functionare. Reprezentantii COTAR afirma ca in prezent sunt mii de taxiuri cu licenta in localitatile din jurul Bucurestiului, dar care, in realitate isi desfasoara activitatea in capitala.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2677 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006011 (s)