News Flash:

COSMAR pentru pietonii din Timisoara! Ce li s-a intamplat acestora

11 Iunie 2015
1165 Vizualizari | 0 Comentarii
pieton
Zeci de pietoni au fost amendati marti de catre politistii timisoreni, in cadrul unei actiuni pentru reducerea numarului de accidente cauzate de pietoni indisciplinati.
Politistii au iesit pe principalele artere din Timisoara pentru a depista persoanele care se strecoara printre autoturisme, traverseaza strada prin locuri nepermise si pot deveni victimele unor accidente rutiere. In decurs de cateva ore, oamenii legii au amendat 73 de pietoni. Valoarea totala a amenzilor primite de acestia s-a ridicat la 1.600 de lei.
“Ieri, 9 iunie a.c., intre orele 08.00-14.00, politistii Biroului Rutier Timisoara au desfasurat actiuni punctuale pentru depistarea, identificarea si tragerea la raspundere a celor care incalca prevederile legale, axate in principal pe combaterea indisciplinei pietonale si asigurarea respectarii dispozitiilor legale privind acordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea regulamentara a drumului public. Astfel, politistii au aplicat 73 de sanctiuni contraventionale pentru indisciplina pietonala”, au transmis politistii timisoreni.
Nu doar pietonii au fost vizati de aceasta actiune. De asemenea politistii au retinut un permis de conducere, pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor.
Oamenii legii au si cateva recomandari pentru pietoni:
“• Traversati drumurile publice perpendicular pe axul acestora, numai prin locuri marcate sau/si semnalizate cu indicatoare corespunzatoare: trecere de pietoni si/sau semafor pentru pietoni!
• Inainte de a traversa asigurati-va temeinic, uitandu-va in partea stanga si apoi in cea dreapta pentru a observa daca puteti traversa in siguranta!
• Atentie – in lipsa indicatoarelor ce va permit sa traversati ( trecerea de pietoni si/sau semafor) pietonii nu au prioritate.
• Dupa coborarea din mijloacele de transport in comun, asteptati plecarea acestora din statie si apoi traversati, respectand regulile de circulatie mentionate anterior!
• Nu traversati in fuga strada!
• Circulati numai pe trotuare, iar in lipsa acestora, pe poteci laterale sau pe partea stanga a drumului public – cat mai aproape de marginea sa!
• Nu traversati strada prin fata sau spatele altor vehicule parcate pe strada – in acest caz exista posibilitatea ca ceilalti conducatori auto sa nu va observe si in acest fel va expuneti unui risc major.
De asemenea, soferii sunt sfatuiti sa acorde atentie sporita si sa reduca viteza in apropierea trecerilor de pietoni”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007331 (s)