News Flash:

COSMAR pentru biciclistii din Timisoara. Ce le-au pregatit politistii

10 Septembrie 2015
1223 Vizualizari | 0 Comentarii
biciclist trafic
Politistii rutieri au sanctionat 62 de biciclisti din Timisoara, in cadrul unei actiuni ce a avut drept scop prevenirea accidentelor produse pe fondul nerespectarii normelor rutiere de catre conducatorii de vehicule pe doua roti. 
'Un numar de 62 de biciclisti au fost sanctionati de politistii rutieri in urma acestei actiuni efectuate miercuri seara pe raza municipiului Timisoara, fiind aplicate 82 de sanctiuni contraventionale in valoare de peste 12.000 de lei', a declarat joi pentru AGERPRES Ancuta Moraru, purtator de cuvant al Politiei Timis. 
Politistii au constatat si 6 fapte de natura penala in randul motociclistilor trecuti prin filtru. 
Administratia timisoreana si cea de Administrare Bazinala a Apelor Banat au investit importante sume pentru crearea de piste pentru biciclisti, spatiile fiind luate din trotuarele pietonale. In incercarea de a crea o linie 'verde pentru biciclete', primarul Nicolae Robu a primit foarte multe sesizari din partea timisorenilor, care se plang de faptul ca nu mai pot circula in siguranta pe trotuare din cauza biciclistilor. 
Printre cele mai frecvente nemultumiri semnalate de timisoreni se regasesc viteza cu care circula biciclistii precum si faptul ca acestia nu avertizeaza sonor apropierea de pietoni. 
'Biciclistii trebuie sa aiba bicicletele dotate corespunzator, cu sonerie, cu far, cu frana, si sa utilizeze aceste dotari corespunzator. Am facut apel la respectarea reciproca si la bunul simt (...). Pe zebre trebuie sa se comporte ca pietoni, respectiv, sa coboare de pe biciclete, pentru a evita producerea unor accidente ce pot avea urmari dramatice (...). Cine nu respecta regulamentele va fi sanctionat corespunzator. De asemenea, pe trotuarele pe care nu au marcata pista verde, biciclistii nu au voie sa circule; acolo trebuie sa intre pe carosabil', a declarat, joi, pentru AGERPRES, primarul Nicolae Robu. 
Politistii rutieri atrag, de asemenea, atentia asupra faptului ca biciclistii trebuie sa tina cont de cateva reguli de circulatie. 
'Le este interzis biciclistilor sa circule pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatorul 'Accesul interzis bicicletelor'; trebuie sa invete sa conduca biciclete sau mopede pe drumurile intens circulate; e interzis sa circule pe trotuare, cu exceptia cazului cand pe acestea sunt amenajate piste speciale, nu au voie sa circule fara a tine cel putin o mana pe ghidon si ambele picioare pe pedale; le este interzis sa circule in paralel, cu exceptia situatiilor cand participa la competitii sportive organizate. Nu au voie sa traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, in timp ce se deplaseaza pe bicicleta sau moped', a mentionat Ancuta Moraru. AGERPRES

doua roti ancuta moraru politiei timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006808 (s)