News Flash:

Corpul de Control al primului-ministru a inceput verificarile la Romsilva

28 Ianuarie 2016
1175 Vizualizari | 0 Comentarii
transport lemne
Corpul de Control al primului-ministru a inceput o actiune de control la Regia Nationala a Padurilor - Romsilva vizand activitatea din ultimii doi ani a institutiei, a anuntat joi Guvernul.
''Obiectivele controlului sunt: verificarea respectarii dispozitiilor legale cu privire la organizarea si functionarea entitatii controlate, verificarea respectarii dispozitiilor legale si a reglementarilor interne cu privire la indeplinirea atributiilor specifice, precum si alte aspecte relevante pentru actiunea de control'', se arata intr-un comunicat de presa al Executivului remis joi MEDIAFAX.
Potrivit aceleiasi surse, perioada supusa controlului este 1 ianuarie 2014 - prezent.
Bogdan Chiritoiu a afirmat, intr-o conferinta de presa la Miercurea Ciuc, ca in analiza preliminara asupra industriei lemnului, lansata anul trecut, a ''reprosat'' Romsilva ca multe din vanzarile de lemn se faceau prin negociere directa cu o singura companie, ca nu se fac destule licitatii la Regia Nationala a Padurilor si ca ''nu este destula concurenta'' in achizitia de lemn.
De asemenea, Chiritoiu a recomandat Romsilva sa inceapa licitatiile de la pretul minim din anul anterior si nu de la pretul mediu, acuzand-o de ''exces de zel'' si de interpretarea ''exagerata'' a prevederilor legale.
Peste 3.500 de reprezentanti din industria lemnului au protestat marti, in Piata Victoriei, ei sustinand ca Romsilva a crescut cu 300 la suta pretul minim de pornire la licitatiile de vanzare a masei lemnoase.
Ministerul Mediului a transmis saptamana trecuta, printr-un comunicat, ca analiza pe care a efectuat-o, cat si motivele invocate de operatorii economici privind esecul licitatiilor desfasurate, arata ca preturile practicate de Romsilva sunt ridicate.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007164 (s)