News Flash:

Corina Cretu, audiata in comisia REGI din Parlamentul European

1 Octombrie 2014
627 Vizualizari | 0 Comentarii
corina cretu
Corina Cretu, comisarul desemnat pentru Politica Regionala, este audiata miercuri in comisia REGI din Parlamentul European, actualul europarlamentar urmand sa raspunda la intrebarile colegilor sai timp de trei ore. Votul in plen este programat pe data de 22 octombrie.
La inceputul audierilor, Corina Cretu va avea o interventie, de cel mult 15 minute, in care isi va prezenta prioritatile.
Dupa aceasta interventie vor urma aproximativ 47 de intrebari din partea membrilor Comisiei REGI a Parlamentului European.
La final, Corina Cretu mai are la dispozitie 5 minute pentru concluzii.
Inainte de audierea de miercuri, comisarul desemnat pentru Politica Regionala a raspuns la intrebarile scrise ale eurodeputatilor, asigurandu-i ca va evita orice situatie care sa-i puna la indoiala independenta sau impartialitatea, dand totodata asigurari ca va transpune in practica obiectivele politicii de coeziune.
Europarlamentarii au trimis tuturor celor 28 de comisari desemnati un set de intrebari, la care acestia au raspuns in scris pana vineri. Unele intrebari au fost comune pentru cei 28, vizand competentele generale, angajamentul european si independenta personala sau colaborarea dintre Comisie si Parlament, in timp ce altele s-au referit la chestiuni specifice fiecarui portofoliu, potrivit intrebarilor si raspunsurilor publicate, luni, pe site-ul PE.
In ceea ce priveste competentele generale si motivatia, Corina Cretu a precizat ca in ultimii 14 ani s-a ocupat de chestiuni europene, iar aceasta experienta a ajutat-o sa dobandeasca "o buna cunoastere" a institutiilor europene si a metodelor lor de lucru.
"In calitate de economist si datorita experientei mele politice atat in tara mea, cat si in Parlamentul European sunt convinsa ca Politica Regionala a UE este un instrument puternic pentru crearea de crestere economica, locuri de munca si pentru promovarea integrarii grupurilor dezavantajate, in special, dar nu numai, in regiunile cele mai putin dezvoltate", se arata in raspunsul europarlamentarului roman. Mediafax.ro

corina cretu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0848 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017272 (s)