News Flash:

Copiii din programul "Scoala dupa scoala" ar putea primi tichete in valoare de 200 lei

6 Octombrie 2015
493 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi clasa I
Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor a aprobat, marti, propunerea legislativa a PNL privind acordarea de tichete in valoare de 200 de lei pentru copiii din clasele 0-4 care doresc sa urmeze programul “Scoala dupa scoala”.
"Acest program se poate derula prin acordarea unui tichet valoric gestionat de catre scoli, in valoare de 0,4 ISR, aproximativ 200 de lei. Parintii sau reprezentantii legali pot opta pentru acest program la sfarsitul fiecarui an scolar sau in momentul inscrierii copilului la scoala. Programul se adreseaza tuturor elevilor din invatamantul primar – de la clasa pregatitoare pana la clasa a patra inclusiv", a precizat deputatul PNL Raluca Turcan, unul dintre initiatorii proiectului.
Tichetele se vor putea acorda incepand cu anul scolar 2016-2017, daca proiectul de lege va fi adoptat de plenul Camera Deputatilor si apoi de Senat.
"Masura descurajeaza abandonul scolar, sprijina parintii si ii incurajeaza sa nu-si abandoneze locul de munca, reprezinta si o forma de suplimentare a veniturilor cadrelor didactice participante la clasele „Scoala dupa Scoala”. PNL considera ca programul „Scoala dupa Scoala” reprezinta un castig pentru intreaga societate", a mai spus Turcan. Ea a precizat ca proiectul are avizul favorabil al Ministerului Educatiei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1072 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013582 (s)