News Flash:

Contractele colective de munca vor redeveni obligatorii in Romania

17 Martie 2017
1111 Vizualizari | 0 Comentarii
contract munca 465x390
Contractele colective de munca vor redeveni obligatorii atat in institutiile publice, cat si in cele private, a anuntat, vineri, la Botosani, ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social, Gabriel Petrea.
Potrivit acestuia, aceasta obligativitate urmeaza a fi inclusa in noua Lege a dialogului social, care va fi lansata spre dezbatere imediat dupa intrarea in vigoare a Legii salarizarii unice in sistemul bugetar.
"Exista o solicitare a tuturor sindicatelor reprezentative la nivel national si trebuie sa cream un sistem de protectie a angajatilor, astfel incat drepturile acestora sa fie respectate. Legea actuala trebuie modificata astfel incat noi sa cream conditiile minime pentru respectarea drepturilor angajatilor, pentru ca nu vrem sa influentam foarte mult mediul de afaceri", a afirmat Petrea.
Ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social considera ca Guvernul a facut o eroare, in 2011, cand a eliminat contractele colective de munca la nivel de ramura si unitate.
"Consider ca o lege adoptata prin asumare si nu prin dezbatere publica, o lege care pana la urma a inghetat dialogul social si a facut imposibila semnarea contractelor colective de munca a fost o lege impotriva salariatilor din Romania", a declarat Gabriel Petrea.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005021 (s)