News Flash:

Consumul de apa in randul populatiei in judetul Timis a scazut la jumatate prin contorizarea individuala

26 Decembrie 2014
1196 Vizualizari | 0 Comentarii
Consumul de apa in randul timisorenilor a scazut la jumatate in ultimii 15 ani, dupa ce societatea Aquatim a introdus contorizarea individuala. Oficialii companiei de apa-canal Timisoara sustin ca fenomenul nu este alarmant, apropiindu-ne de pragul european si indica faptul ca oamenii au devenit mai economi. 
'Din momentul contorizarii individuale, la inceputul anului 1998, este intr-o scadere continua, de la 220 de litri pe om/zi, a ajuns la un prag care care se situeaza la circa 110-120 de litri/om/zi. Practic, putem spune ca am ajuns pe palier, pentru ca exista un prag si in celelalte tari civilizate si acest lucru ne permite sa investim doar acolo unde este cazul 
si nu intr-un sistem supradimensionat', a declarat luni, pentru AGERPRES, ing. dr. Ilie Vlaicu, manager general al Aquatim. 
Pentru anul 2015, pe langa proiectele in derulare, Aquatim va demara unul nou, in valoare de 150 de milioane de euro, care este in faza de licitare a asistentei tehnice si care se va finaliza cu construirea a 20 de statii de tratare, 25 de statii de epurare, 300 km de canalizare. 

O noua casierie Aquatim in Timisoara
 
'Dorim sa aducem reteaua de apa-canalizare la standardele europene. In Timisoara avem 99% canalizare, procentul de 1% va ramane permanent, pentru ca sunt tot timpul extinderi ale orasului', a precizat Vlaicu. 
Aquatim ramane cea mai performanta companie aflata in subordinea Primariei Timisoara, care incheie anul pe profit, de circa 10 milioane de lei, cu aproape 3 milioane de lei mai mult decat anul trecut, cand s-a clasat pe acelasi loc. 
Pentru al doilea an consecutiv, Aquatim se situeaza pe primul loc pe tara in randul companiilor de profil. 
'Dorim sa venim cu servicii cat mai prompte; avem cele mai mici tarife din tara si vrem sa mentinem tarifele la acelasi nivel si in 2015. Pretul ar putea creste doar cu rata inflatiei', a precizat Vlaicu in conferinta de presa de bilant. AGERPRES

ilie vlaicu aquatim vlaicu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004842 (s)