News Flash:

Consiliul Local Timisoara va cumpara cladirea Colegiului Banatean

26 Ianuarie 2015
1643 Vizualizari | 0 Comentarii
cladirea Colegiului Banatean
Dupa circa o jumatate de an de cand Consiliul Local Timisoara si-a exprimat votul de principiu pentru cumpararea cladirilor in care functioneaza in prezent, cu chirie, Colegiul Banatean si Liceul „Dositei Obradovici”, reprezentantii primariei nu au reusit sa ajunga inca la un punct final in negocierea cu proprietarii imobilelor. Vorbim despre proprietati pe care detinatorii le-au evaluat initial la peste 6,5 milioane de euro. Urmeaza alte negocieri...
Consiliul Local Timisoara a adoptat, in vara anului trecut, o hotarare prin care isi exprima intentia de a cumpara cladirile in care functioneaza Colegiul National Banatean si Liceul Teoretic „Dositei Obradovici”.
A fost imputernicita atunci Comisia de negociere cu tertii a consiliului local sa negocieze cu proprietarii, Ordinul Calugaritelor de la Notre Dame, prin Episcopia Romano-Catolica de Timisoara, achizitionarea cladirilor in care isi desfasoara activitatea cele doua scoli.
In ultimii 2 ani s-a perceput o chirie de peste 21.000 de euro pe luna pentru spatiile respective, in baza unui contract de inchiriere incheiat in noiembrie 2012, care a fost prelungit anul trecut, scrie tion.ro.
Reprezentantii Episcopiei Romano-Catolice au acceptat sa vanda cladirile cu conditia pastrarii unui scop educational, dar deocamdata nu s-a ajuns la o intelegere in privinta pretului.
Intrebat de alesi, in sedinta de consiliu local de la finele saptamanii trecute, daca s-au mai facut pasi in acest sens, daca negocierile pentru cladirea Colegiului Banatean au progresat, primarul Nicolae Robu a explicat ca a fost stabilit un pret, care a fost transmis Episcopiei, si ca lucrurile ar urma sa fie transate saptamana viitoare, joi, cand este programata o noua intalnire a comisiei de negociere cu tertii.
In vara anului trecut, autoritatile locale afirmau ca Episcopia Romano-Catolica a prezentat un raport de evaluare pentru imobilele de pe bulevardele 16 Decembrie si General Ion Dragalina, rezultand o valoare de piata de aproape 29,5 milioane lei, deci peste 6,5 milioane de euro, si ca mai trebuie sa efectueze o expertiza tehnica generala, care sa evidentieze starea in care se afla cladirile.
Viceprimarul Dan Diaconu afirma inca de atunci ca si primaria a comandat o evaluare - a reiesit o valoare mai mica, pe care edilul a refuzat sa o faca publica – si urmeaza sa aiba loc o negociere.
Diaconu spune ca municipalitatea a venit cu o oferta, care a ramas in analiza.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007295 (s)