News Flash:

Consiliul Judetean Timis nu va mai reabilita Muzeul Banatului

19 Decembrie 2014
1327 Vizualizari | 0 Comentarii
La Muzeul Banatului din Timisoara urma sa demareze un nou proiect de reabilitare, din fonduri europene, pe langa cel finantat din fondurile Consiliului Judetean Timis. Cel de-al doilea proiect nu se va mai concretiza, deoarece CJ Timis a renuntat la el.
„La Muzeul Banatului am fost nevoiti sa renuntam la finantarea proiectului, din cauza unui proiect prost pregatit, nu ni s-a prelungit durata de realizare a lui, am decis sa renuntam la el si sa incercam ca prin proiectele europene 2014-2020 sa face acest proiect - se accepta pana la 5 milioane de euro”, a spus presedintele Consiliului Judetean Timis Titu Bojin.

Mineralogul Constantin Gruescu, cetatean de onoare al orasului Bocsa
 
Proiectul prevedea transformarea Muzeului Banatului in castel – restaurarea si refunctionalizarea Castelului Huniade. Valoarea totala a proiectului la care s-a renuntat era de peste 52 de milioane de lei, iar contributia CJ Timis urma sa fie peste 18 milioane lei. Prin urmare, se vor accesa bani europeni pe ciclul de finantare 2014-2020, scrie tion.ro.
„La Muzeul Banatului au fost doua proiecte - unul finantat de consiliul judetean care s-a incheiat, din banii consiliului, 99 la suta inchis. Un alt proiect este acum pregatit pentru programul de finantare, exista posibilitatea ca pana la 5 milioane de euro sa putem accesa”, a spus Bojin.

judetean timis bojin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007948 (s)