News Flash:

Consiliul judetean Caras-Severin nu s-a putut constitui din lipsa de cvorum

26 Iunie 2016
962 Vizualizari | 0 Comentarii
cj caras severin1
Sedinta de constituire a Consiliului Judetean Caras-Severin nu s-a putut derula vineri din cauza absentei consilierilor PNL si UNPR. 
'Din cauza lipsei cvorumului, sedinta Consiliului judetean nu a putut fi derulata si, in consecinta, va fi reconvocata in urmatoarele trei zile, respectiv luni, la aceeasi ora. Aceasta sedinta poate fi convocata, conform legii, de trei ori, iar in cazul in care acestia nu s-au prezentat se invalideaza consilierii lipsa', a declarat Florenta Albu, prefectul judetului Caras-Severin. 
Avand in vedere situatia creata, liderul social-democratilor caraseni, deputatul Ion Mocioalca, a catalogat gestul liberalilor ca fiind unul de 'iresponsabilitate politica'. 
'Sigur, am un disconfort, din cauza faptului ca Partidul National Liberal nu s-a prezentat la constituirea Consiliului Judetean Caras-Severin. Acest lucru il pun pe seama faptului ca nu le-au iesit jocurile. Eu chiar nu stiu in ce au sperat, pentru ca declaratiile noastre au fost fara echivoc si as putea cataloga acest gest ca fiind unul de iresponsabilitate politica. Prea mult timp a stat Consiliul Judetean Caras-Severin fara conducere, fara acei 31 de consilieri, care trebuie implicati pana la ultimul, in viata economica si sociala a judetului. Asteptam ziua de luni, cu acelasi calm, cu aceeasi siguranta. Ceea ce s-a intamplat acum la Consiliul judetean nu are nicio legatura cu ceea ce s-a intamplat joi Consiliul Local Resita, dar si in alte localitati din Caras-Severin, ci aceste gesturi fac parte din acea hartuiala politica pe care o fac partidele, unul cu celalalt', a afirmat presedintele PSD Caras-Severin, deputatul Ion Mocioalca. 
La randul sau, deputatul PNL Valeria Schelean sustine ca liberalii au lipsit de la aceasta sedinta din cauza ca ziua in care a fost convocata sedinta a tot oscilat, iar vineri doi colegi ai sai nu au putut sa fie prezenti din motive obiective. Luni, la ora 10,00, consilierii liberali se vor prezenta la sedinta, a afirmat Valeria Schelean. 
'Nu am putut sa ne prezentam la sedinta de constituire a Consiliului judetean, intrucat doi consilieri alesi pe listele Partidului National Liberal, din motive obiective, nu au putut sa fie prezenti. De altfel, s-a si tot modificat ziua stabilita pentru investirea Consiliului judetean. Colegii nostri au avut probleme de natura medicala, asa incat am luat hotararea de a nu participa la lucrari. Evident, peste trei zile, cand se va face convocarea, ne vom prezenta si ne vom exercita toate drepturile si obligatiile pe care le avem fata de cetateni. Aici nu e vorba doar de asigurarea cvorumului, ci si de asigurarea unui numar de voturi, suficient pentru a putea desemna mai departe viitorul judetului', a precizat deputat PNL Valeria Schelean, copresedinte al PNL Caras-Severin. 

Consiliul Judetean Caras-Severin este format din 14 consilieri PSD, 13 consilieri PNL, doi consilieri UNPR si doi din partea PMP. 
Consiliul Local Resita nu s-a constituit, joi, pentru ca sedinta convocata de Institutia Prefectului - Judetul Caras-Severin a fost nestatutara, dupa ce au participat mai putin de doua treimi din numarul consilierilor alesi, lipsind toti reprezentantii PSD si singurul consilier din partea PMP. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006127 (s)