News Flash:

Consiliul Judetean Arad are cel mai mare numar de angajati, la nivel national

4 Septembrie 2016
1140 Vizualizari | 0 Comentarii
cs arad
Aparatul propriu al Consiliului Judetean (CJ) Arad a fost marit in urma sedintei ordinare din ultima zi a lunii august cu 47 de noi posturi, crestere de circa 25% fata de numarul angajatilor existenti, fiind astfel administratia judeteana cu cei mai multi salariati, la nivel national, a afirmat, joi, consilierul social-democrat al CJ Cristian Videscu. 
In prezent, organigrama aparatului propriu al CJ Arad are 221 de posturi, 30 dintre acestea fiind vacante in urma pensionarii sau migrarii persoanelor care le-au ocupat. Pe langa cele 30 de posturi vacante, vor fi infiintate alte 47 locuri de munca astfel ca, la final, daca toate posturile enumerate vor fi ocupate, CJ va ajunge la 267 de angajati. 
Presedintele CJ Arad, Iustin Cionca, a afirmat, la sedinta CJ, ca impactul financiar al noii organigrame asupra bugetului institutiei a fost calculat si, pentru acest an, nu va fi nicio problema, intrucat, cel mai probabil, vor fi facute angajari doar dupa 1 ianuarie 2017, pentru ca trebuie sa treaca minimum 60 de zile de la momentul adoptarii hotararii de consiliu si pana la organizarea concursurilor pentru ocuparea lor. 
'Intr-un clasament al administratiilor judetene cu cele mai multe posturi in aparatul propriu, Aradul ocupa detasat primul loc pe tara, cu 267 de posturi, fiind urmat de Prahova, cu 225 de posturi, Constanta, cu 220 de posturi, Ilfov, cu 211 posturi, Timis, cu 195 de posturi', a spus, intr-o conferinta de presa, consilierul judetean social-democrat Cristian Videscu. 
Potrivit acestuia, Iustin Cionca sustine ca eficienta inseamna numar mare de angajati, in conditiile in care in CJ este un volum de lucru foarte mare, care nu putea fi acoperit, fiind nevoie sa se faca angajari. 
'In opinia mea este o umflare a organigramei, pe banii cetatenilor. Sunt de exemplu, trei departamente care se ocupa de control, controlul controlului si supracontrol. Nu vreau sa insinuez nimic, dar ma intreb daca nu cumva oamenii presedintelui Cionca vor avea sarcina sa-i controleze pe primarii PSD din judet, pentru a-i convinge sa treaca la PNL. Lucru care s-a mai intamplat', a afirmat Cristian Videscu. 
Totodata, el a vorbit despre sumele importante care, in opinia sa, 'in mod cu totul nejustificat, se duc spre buzunarele consilierilor plasati in AGA si CA'. 
'Consilierul judetean PSD Marius Sulincean a propus renuntarea la remuneratie, mai ales ca multe dintre societatile respective sunt in situatii disperate, singurul consilier liberal care a votat amendamentul fiind Iosif Retter. De acord ca nu se poate renunta la remuneratie, dar se poate merge pe un procent mai mic din salariul managerului, nu pe 20%. Noi cei din Grupul PSD - ALDE nu am vrut sa fim partasi la aceasta imparteala a ciolanului si am iesit din sala. Aceasta insa, nu inseamna ca am renuntat la reprezentarea intereselor cetatenilor, cum ne-au acuzat liberalii', a mai spus Videscu. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006572 (s)