News Flash:

Consiliera lui Gabriel Oprea, Ingrid Mocanu Popa, adusa la DNA pentru audieri

15 Ianuarie 2015
1468 Vizualizari | 0 Comentarii
Consiliera ministrului de Interne Gabriel Oprea Ingrid Mocanu Popa a fost adusa, miercuri seara, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru audieri, ea fiind suspectata ca a divulgat informatii nedestinate publicitatii.
Fiind intrebata de jurnalisti daca facea copii ale unor documente din MAI, aceasta a dat din cap ca nu, dupa care a intrat in sediul DNA.
Si secretarul general adjunct din MAI, Mihai Sova, este vizat, in acest dosar, urmand ca si el sa ajunga la DNA pentru audieri.
In cursul zilei de miercuri, procurorii DNA au facut perchezitii la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) si au ridicat din biroul consilierei ministrului Gabriel Oprea si din cel al lui Sova calculatoare, documente si alte probe, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.
Sursele citate au precizat ca Ingrid Mocanu Popa este vizata de anchetatori intrucat ar fi divulgat informatii nedestinate publicitatii.
Directia Nationala Anticoruptie arata, intr-un comunicat de presa, ca in acest caz fac cercetari pentru infractiuni de coruptie care ar fi fost comise de functionari din Ministerul Afacerilor Interne.
Ingrid Mocanu Popa a fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor din iunie 2008 pana in martie 2009, fiind eliberata atunci din functie prin decizie a premierului Emil Boc. Ea a fost detasata la ANRP de la Ministerul Justitiei, in decembrie 2007, unde pana in iunie 2008 a ocupat functia de director al Directiei pentru coordonarea si controlul legislatiei din domeniul restituirii proprietatii funciare.
Consiliera ministrului Gabriel Oprea, detasata la MAI, este angajata la Ministerul de Justitie din octombrie 1998, in urma promovarii examenului de admitere in magistratura, si a lucrat la Directia Juridica pana in 2005, apoi la Directia Elaborare Acte Normative, pana in decembrie 2007, cand a fost detasata la ANRP. In perioada in care a fost vicepresedinte ANRP, Ingrid Mocanu Popa a coordonat Directia pentru controlul legislatiei din domeniul restituirii proprietatii funciare, avand rang de subsecretar de stat.
Potrivit declaratiei sale de avere, Ingrid Mocanu Popa are patru terenuri intravilane, trei in judetul Ilfov si unul in judetul Brasov.
Primul teren intravilan, de 1.500 metri patrati, l-a cumparat in 2005 impreuna cu Mocanu Florin, fiecare dintre ei avand cate 50 la suta din suprafata. Un an mai tarziu, sotul sau, Popa Mocanu Iuliu, a cumparat un alt teren intravilan, de 500 metri patrati, in orasul Zarnesti, judetul Brasov. In anul 2007, Ingrid Mocanu Popa si Mocanu Florin au achizitionat un alt teren de 500 metri patrati, in comuna Bragadiru, iar in 2008 ea a cumparat inca 500 de metri patrati de teren intravilan in comuna Domnesti.
Ingrid Mocanu Popa are un autotursim Mitsubishi Outlander, dobandit prin exercitarea dreptului de optiune de cumparare in urma incheierii unui contract de leasing in 2009.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006705 (s)