News Flash:

Conditiile de acordare a apartamentelor de pe strada Polona

26 Martie 2014
915 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6516 RON (-0.0047)
USD: 3.8120 RON (+0.0044)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Timişorenii care sunt pe listele de priorităţi pentru atribuirea unei locuinţe din fondul locativ aflat la dispoziţia Primăriei Municipiului Timişoara pot depune cerere pentru apartamentele din blocul de pe strada Polonă nr.19 pană la data de 30 aprilie 2014. Prin Hotărarea Consiliului Local al Municipiului Timişoara nr.  597 din 21.11.2013 s-a aprobat achiziţionarea unor locuinţe prin licitaţie publică organizată cu ocazia unor executări silite. Astfel, Primăria a achiziţionat 129 de locuinţe în str. Polonă nr. 19. La Primărie sunt înscrise 6078 persoane/familii pe listele de priorităţi întocmite pentru anul 2014. Avand în vedere numărul mare de solicitări, s-a impus stabilirea unor criterii specifice, necesare departajării solicitanţilor, criterii care au fost aprobate de Consiliul Local.
 Inchirierea acestor locuinţe se va face pe un an de la data repartizării, cu posibilitatea prelungirii successive
 Solicitările/cererile privind repartizarea de locuinţe în str. Polonă nr.19 se înregistrează la Serviciul Relaţionare Directă cu Cetăţenii(camera 12)şi vor fi însoţite obligatoriu de documentele justificative necesare îndeplinirii criteriilor. Inchirierea acestor locuinţe se va face pe un an de la data repartizării, cu posibilitatea prelungirii succesive a contractului pe perioade de cate un an, la cererea scrisă a titularului de contract şi numai dacă acesta mai îndeplineşte criteriile. Chiria va fi calculată conform O.U.G. nr.40/1999, Legea 241/2001 şi H.G. nr. 310/2007.
 Criterii de acces la locuinţă:
 1. Titularul cererii de locuinţă, care poate deveni beneficiar al unei repartiţii de locuinţă în str. Polonă şi titular al contractului de închiriere, trebuie să fie major şi înscris pe listele de priorităţi ale Primăriei Municipiului Timişoara, să aibă domiciliul stabil şi să lucreze în Timişoara. Restricţia referitoare la desfăşurarea activităţii (să lucreze) în Timişoara, nu se aplică persoanelor care sunt pensionare.
2. Titularul cererii de locuinţă şi membrii familiei acestuia soţ/soţie, copii şi/sau alte persoane aflate în întreţinerea acestuia -, să nu deţină şi să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate şi/sau să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe cu chirie din fondul locativ de stat sau A.N.L, sau sa nu fi deţinut o locuintă cu chirie din fondul locativ de stat din care să fi fost evacuat datorită neachitarii chiriei, a taxelor aferente apartamentului sau datorita unor motive imputabile chiriaşului sau nerespectării clauzelor contractuale. Restricţia nu are în vedere foştii chiriaşi/proprietari care provin din locuinţe care au fost retrocedate foştilor proprietari sau moştenitorilor acestora prin legea nr.10/2001, Legea nr.112/1995, sentinţe judecătoreşti. Cererea de atribuire a unei locuinţe din blocul din str. Polonă se efectuează numai individual şi în nume propriu, fiind însoţită de copie autentificată a actelor doveditoare necesare.
3. Acte doveditoare pentru stabilirea criteriilor de acces la locuinţe: copie autentificată de pe actul de naştere şi/sau de pe actul de identitate al titularului si membrilor de familie; declaraţii autentificate ale titularului cererii şi, după caz, ale soţiei/soţului şi ale celorlalţi membri majori din familia acestuia din care să reiasă că nu deţin şi nu au deţinut o altă locuinţă în proprietate şi/sau nu au fost beneficiarul unei alte locuinţe cu chirie din fondul locativ de stat sau A.N.L, sau sa nu fi deţinut o locuintă cu chirie din fondul locativ de stat din care să fi fost evacuat datorită neachitarii chiriei, a taxelor aferente apartamentului sau datorita unor motive imputabile chiriaşului sau nerespectării clauzelor contractual; adeverinţă de la locul de muncă cu venitul net din luna precedentă depunerii cererii, însoţită de o copie a contractului de muncă pentru titularul cererii şi a celorlalţi membrii de familie, iar pentru pensionari se va depune cuponul de pensie pentru luna anterioară depunerii solicitării şi decizia de pensie; Repartizarea locuinţelor se face în limita fondului disponibil, în ordinea nou stabilită în baza prezentelor criterii, ordine care se va stabili în baza unei fişe de punctaj care va fi întocmită în baza actelor depuse de petent odată cu cererea.
 Criterii de ierarhizare stabilite prin punctaj:
 1. Situaţia locativă actuală: chiriaş în spaţiu din fond locativ privat-15 pct., tolerat în spaţiu sau chiriaş în cămin studenţesc sau proprietatea instituţiei angajatoare -10 pct. Pentru persoanele care nu prezintă contract de închiriere valabil, înregistrat la organele fiscale se va considera că sunt tolerate în spaţiu şi se va acorda punctajul corespunzător.
2. Starea civilă actuală.
2.1. Stare civilă: căsătorit -20 pct., familie monoparentală-15 pct., necăsătorit-10 pct.
2.2. Nr. copiilor aflaţi în întreţinere: 1 copil- 1pct., 2 copii-2pct., 3 copii-3pct., 4 copii- 4pct., > 4 copii -4 pct. + 1 pct. pentru fiecare copil
3. Starea de sănătate actuală: sănătos-0 pct., se acordă cate 2 puncte pentru fiecare membru al familiei care este încadrat în grad de handicap grav sau accentuat.
4. Statutul  socio – profesional al solicitantului
4. 1 Nivelul de studii şi/sau de pregătire profesională pentru titularul cererii: fără studii şi fără pregătire profesională -5 pct., cu şcoală generală -10 pct., cu studii medii,sau profesionale-15 pct., cu studii postliceale -20 pct., cu studii superioare de lungă/scurtă durată -25 pct. Punctajul pentru nivelul de studii se va acorda pentru studiile de cel mai înalt nivel absolvite cu  diplomă, prezentandu-se în dovedire diploma  sau adeverinţa de absolvire.
4.2  Venitul mediu net lunar/membru de familie: mai mic decat salariul minim pe economie-15 pct., între salariul minim pe economie şi venitul mediu pe economie-10 pct.
5. Situaţii locative sau sociale deosebite
5.1. tineri proveniţi din instituţii de ocrotire socială-10 pct.
5.2. familii care au adoptat copii -15 pct.
5.3. familii/persoane evacuate care sunt înscrise pe lista întocmită în baza H.C.L.M.T. nr.387/2005 -25 pct.
In cazul înregistrării unor punctaje egale, departajarea se poate face în funcţie de vechimea cererii depuse pentru înscrierea pe listele de priorităţi, luandu-se în considerare data efectivă a înregistrării cererii (zi/lună/an), avand prioritate, în acest caz, solicitantul a cărui cerere are vechime mai mare. Newstm.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1032 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012493 (s)