News Flash:

Condimentul-minune care distruge celulele canceroase

3 Decembrie 2016
1401 Vizualizari | 0 Comentarii
colon3
Cancerul intestinului gros este a doua cauza de deces dintre toate tipurile decancer din Europa si, anual, in lume mor 700.000 de oameni din aceasta cauza. Conform Globocan 2008, incidenta anuala a acestei forme de cancer, in tara noastra, este de 8.696 cazuri noi, fiind pe locul al doilea ca frecventa a celor mai intalnite forme de cancer la ambele sexe.

Cancerul de colon poate fi prevenit insa, deoarece dintre toate tipurile de cancer, acesta este cel mai influentat de alimentatie.

Recent, cercetatorii de la Department of Surgery, Dalhousie University, Halifax, Nova Scotia, Canada au descoperit ca substanta activa din tumeric-cucurmina- poate programa celulele canceroase sa se autodistruga.

In cadrul studiului, oamenii de stiinta au testat trei tipuri de celule din cancerul de colon: p53(+/+), p53(-/-) HCT-116 si p53 HT-29.

In prezenta cucurminei, celulele canceroase au trecut printr-un proces numit fosforilare care altereaza functia si activitatea anumitor enzime.

Turmericul, cunoscut si sub numele de sofran indian, este o planta cultivata de sute de ani in Asia, in special in India si in Indonezia. Portocaliul intens e culoarea specifica acestei plante, iar mirosul si aroma puternice sunt asemanatoare ghimbirului.

In trecut, turmericul era utilizat la prepararea diverselor leacuri, dar si in scopuri cosmetice. Are calitatea de a actiona ca un antiseptic, purificand sangele si, pentru ca abunda in antioxidanti, este recomandata utilizarea sa, cu regularitate, pentru protectia in calea actiunii daunatoare a radicalilor liberi. (sursa: doctorulzilei.ro)

deces cancer tumeric cucurmina celulele canceroase
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1269 (s) | 37 queries | Mysql time :0.006145 (s)