News Flash:

CONCURS de Rezidentiat la medicina, medicina dentara si farmacie pentru aproape 4.000 de posturi. Examenul a inceput la ora 10.00 in Timisoara si in alte mari centre din tara

19 Noiembrie 2017
1085 Vizualizari | 0 Comentarii
rezident2

Ministerul Sanatatii organizeaza, duminica, concursul de Rezidentiat pentru domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, acesta urmand sa aiba loc, decentralizat, in sase centre universitare, respectiv in Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara, potrivit MS.
UPDATE ora 10:27 - Cluj: 900 de candidati la examenul de Rezidentiat la UMF, cea mai mare concurenta, la Farmacie

Peste 900 de candidati sustin, duminica, la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) ”Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca examenul de Rezidentiat, fiind scoase la concurs 507 locuri, cea mai mare concurenta, de 4 pe un loc, fiind inregistrata la specialitatea Farmacie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentantii UMF ”Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca au declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX ca examenul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari pentru specialitatile Medicina, Medicina Dentara si Farmacie, pe o durata de 4 ore, incepand cu ora 10.
”Ministerul Sanatatii organizeaza, duminica, incepand cu ora 10, examenul de intrare in rezidentiat pe post si pe loc in domeniile Medicina, Medicina Dentara si Farmacie in centrele universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara. Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare in care se organizeaza concursul, pe o durata de 4 ore. La UMF Cluj-Napoca sunt scoase la concurs un numar de 507 locuri - 441 la Medicina, 45 la Medicina Dentara si 21 la Farmacie. S-au inscris la Rezidentiat 946 de candidati din care 692 la Medicina, 168 la Medicina Dentara si 86 la Farmacie, la aceasta ultima specialitate fiind inregistrata si cea mai mare concurenta, de 4 pe un loc”, au spus sursele citate.

Cele mai multe locuri scoase la concurs la Medicina – 30, sunt la Anestezie si Terapie Intensiva (ATI).

Concurs de Rezidentiat la medicina, medicina dentara si farmacie pentru aproape 4.000 de posturi

„In sesiunea din 2017, absolventii universitatilor de medicina, medicina dentara si farmacie vor putea concura pe un numar de 3.565 locuri si posturi pentru medicina, 258 locuri pentru medicina dentara si 136 locuri si posturipentru farmacie”, potrivit Ministerului Sanatatii (MS).

Conform sursei citate, anul acesta, numarul locurilor si posturilor de la domeniul medicina a fost suplimentat cu 95. Numarul locurilor si posturilor a fost stabilit in functie de cifra de scolarizare, capacitatea de pregatire a centrelor universitare si solicitarile unitatilor sanitare.

„Urez succes mai tinerilor mei colegi care sustint duminica unul dintre cele mai importante exemene din cariera lor. In acelasi timp, ii asigur ca depunem toate eforturile pentru a le crea conditiile necesare de a profesa in sistemul medical romanesc, iar un pas important il reprezinta modificarea salarizarii personalului medical. Incepand de anul viitor, medicii rezidenti vor beneficia de cresteri salariale semnificative, intre 151% si 287% in functie de specialitate si anul de pregatire. De asemenea, toti rezidentii vor incasa bursele de rezidentiat, pana la intrarea in vigoare a cresterilor salariale”, a declarat ministrul Sanatatii, Florian Bodog.

Concursul de duminica se va desfasura sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de patru ore.

Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, in limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar de concurs. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006303 (s)