News Flash:

Concert simfonic de exceptie la Filarmonica Banatul

15 Octombrie 2014
631 Vizualizari | 0 Comentarii
Al treilea concert simfonic in noua stagiune a Filarmonicii Banatul se anunta a fi un eveniment extraordinar, deoarece il are ca dirijor invitat pe maestrul Horia Andreescu, care propune un program cu trei compozitii ale unor insemnati creatori rusi.
Concertul va avea loc vineri, 17 octombrie 2014, de la ora 19, in sala Capitol. Primele acorduri ale serii vor fi cele ale Uverturii 1812: „scrisa de Ceaikovski cu prilejul sfintirii Catedralei din Moscova, descrie victoria armatei ruse asupra armatelor lui Napoleon. Ca intr-un scenariu de film se poate imagina cum la inceput, intr-o atmosfera de imn liturgic, este invocat ajutorul divin pentru eliberarea de sub ocupatia franceza care invadase Moscova in septembrie 1812. Se aude imnul francez — Marseilleza — o licenta artistica, deoarece abia in 1870 cantecul a devenit imn al Frantei. La fel, imnul tarist pe care-l auzim la sfarsitul lucrarii, care a fost adoptat doar in 1833. Urmeaza batalia, unde auzim franturi din acest imn si, de asemenea, parti din fanfara trupelor calare ale tarului. La sfarsit se aud salve de pusca si lovituri de tunuri care marcheaza victoria si izgonirea armatelor franceze”, descrie, in avancronica evenimentului, concertmaestrul Mircea Tataru.
Concertul pentru vioara si orchestra nr.1 in la minor de Sostakovici o va avea solista pe Sarah Christian. La final, orchestra Filarmonicii Banatul va interpreta Dansurile simfonice, testamentul muzical al lui Serghei Rahmaninov, lucrare audiata de timisoreni in premiera in 2004.

eveniment extraordinar concertul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1307 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039491 (s)