News Flash:

Computer Tomograf modern la Spitalul Judetean de Urgenta Deva

2 Aprilie 2014
851 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Judetean de Urgenta Deva
Un computer tomograf (CT) de ultimă generaţie a fost pus în funcţiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, aparatul fiind apreciat de conducerea unităţii medicale drept cel mai performant din judeţul Hunedoara. 

'Aparatul a costat aproximativ 350.000 de euro, iar fondurile necesare pentru cumpărarea lui au fost asigurate de Consiliul Judeţean Hunedoara. Este cel mai performant CT din judeţ. În prezent, investigaţiile de specialitate sunt efectuate de către doi medici specialişti de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, pe două schimburi. În cazul unor urgenţe, medicii vin de acasă şi în afara programului', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, managerul SJU Deva, Călin Laza.

Potrivit acestuia, medicii specialişti pot efectua între 6 şi 14 investigaţii CT pe zi, în funcţie de complexitatea acestora. Investigaţiile CT sunt gratuite pentru bolnavii internaţi în spital, pentru urgenţele medicale şi pentru pacienţii care prezintă bilete de trimitere de la medicul specialist.

La cerere, pot fi efectuate şi investigaţii contra cost pentru diferite persoane, în baza unei programări. Pentru examinările de acest gen va trebui achitată o taxă cuprinsă între 200 şi 800 de lei, în funcţie de părţile corpului care sunt investigate cu ajutorul CT şi de substanţa de contrast folosită. 

Conducerea spitalului are în plan să scoată la concurs încă un post de medic specialist pentru investigaţiile CT, astfel încât activitatea să se poată desfăşura pe tot parcursul zilei. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013245 (s)