News Flash:

Compania aeriana romaneasca Blue Air a depasit pragul de 5 milioane de pasageri

25 Ianuarie 2018
929 Vizualizari | 0 Comentarii
blue air

In 2017, Blue Air a transportat 5,06 milioane de pasageri, cu 70% mai mult fata de anul anterior si peste estimarile initiale, se arata intr-un comunicat transmis duminica de compania aeriana.
„Cresterea este si mai spectaculoasa daca o raportam la anul 2015, cand a transportat putin peste 2 milioane de pasageri”, se mentioneaza in comunicat.

„Am reusit sa avem un record si la numarul de rute, cu 104 rute operate regulat, si peste 700 de curse charter. Pasagerii nostri au primit foarte bine cele 33 de noi rute inaugurate in 2017. Si, chiar la finalul anului trecut, in timp ce romanii se pregateau de Revelion, echipa Blue Air a intampinat cu entuziasm o noua aeronava Boeing 737-800”, a declarat directorul general al Blue Air, Gheorghe Racaru.

Cresterea numarului de pasageri cu 70% se datoreaza faptului ca, in 2017, Blue Air a continuat sa se extinda. Pe de o parte, cea mai mare companie aeriana romaneasca a crescut numarul de rute interne, frecventa acestora, dar si legaturile directe intre litoral cu o parte dintre orasele mari din Romania. Anul trecut a fost lansata baza de la Constanta, care a operat zboruri 506 zboruri, catre Roma (Fiumicino), Bruxelles, Cluj-Napoca, Iasi, Oradea, Paris Beauvais si Timisoara. In acelasi timp, Blue Air a mai venit cu urmatoarele noutati pe bazele din Romania: de la Iasi, au fost inaugurate, anul trecut, rute spre Torino, Valencia, München, Milano Bergamo, Florenta si Glasgow; de la Cluj-Napoca au fost lansate rute noi spre Londra (Luton), Larnaca, Nisa si Tel Aviv; de la Bucuresti au fost inaugurate curse spre Tel Aviv, Copenhaga, Bordeaux, Oslo (Gardermoen), Helsinki.
Blue Air a crescut si numarul de rute externe. A fost inaugurata si o baza noua, in Italia, la Alghero - cea de-a noua baza din portofoliul companiei.

Totodata, Blue Air mentioneaza comanda celor 12 avioane Boeing 737 MAX 8 lansata in 2017. „Blue Air va deveni, astfel, primul operator de Boeing 737 MAX din Romania. Noile aeronave se vor alatura flotei incepand cu vara anului 2019.

„Daca in anul 2017 ne-am concentrat pe o investitie puternica in flota, in 2018 ne vom axa pe consolidarea companiei pe plan intern si extern”, a mai spus Gheorghe Racaru.

Blue Air si-a inceput activitatea pe 13 decembrie 2004, in prezent operand peste 100 de rute in Belgia, Cipru, Danemarca, Franta, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, Romania, Suedia si Spania. Compania are noua baze operationale, in Bucuresti, Bacau, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Larnaca, Liverpool, Torino si Alghero.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004456 (s)