News Flash:

Aradul va exporta apa potabila in Ungaria

25 Iunie 2015
1470 Vizualizari | 1 Comentarii
conducta de apa
Judetul Arad va exporta apa potabila in Ungaria, iar in acest sens va fi construita, incepand cu luna iulie, o conducta de 33 de kilometri intre Arad si Bekes, in baza unui parteneriat semnat inca din 2011, investitia de zece milioane de euro fiind suportata de partea ungara. 
Reprezentantii Companiei de Apa Arad au declarat, miercuri, ca au fost obtinute toate autorizatiile si avizele necesare pentru proiectul privind construirea unei conducte prin care sa se vanda apa potabila unor regiuni din Ungaria, iar lucrarile efective vor incepe in jurul datei de 1 iulie, scrie ziuadevest.ro.
Purtatorul de cuvant al companiei aradene, Oana Hantig, a precizat ca va fi construita o conducta cu o lungime de 33 de kilometri, investitia fiind de aproximativ zece milioane de euro, fonduri alocate de partea ungara.
”Pentru aceasta lucrare, constructorul are la dispozitie un an, data preconizata pentru finalizare fiind 30 iunie 2016. Dupa aceasta data, si dupa executia probelor, livrarea de apa catre Ungaria se va face la pretul ce urmeaza a fi stabilit conform unei formule de calcul si care va fi actualizat in momentul inceperii livrarii. Se vor livra, in medie, 22.000 mc/zi, dar maximum 30.000 mc/zi”, a declarat Hantig.
Proiectul a fost anuntat de conducerea Consiliului Judetean Arad, care controleaza Compania de Apa, inca din 2011, iar construirea efectiva a conductei trebuia sa inceapa in 2012. Autoritatile spun insa ca anumite studii necesare au durat mai mult de cat se estimase.

judetul arad oana hantig
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005199 (s)