News Flash:

Concert simfonic de exceptie la Filarmonica Banatul, la implinirea a 25 de ani de la Revolutie

16 Decembrie 2014
1608 Vizualizari | 1 Comentarii
Filarmonica Banatului ii va cinsti asa cum se cuvine pe eroii Revolutiei din 1989. La implinirea a 25 de ani de la momentul istoric de la Timisoara, locuitorii orasului de pe Bega sunt invitati la un concert vocal – simfonic, dedicat tuturor celor care si-au riscat viata pentru libertate.
Evenimentul va avea loc vineri, 19 decembrie, la Filarmonica, unde timisorenii vor putea sa se delecteze cu una dintre cele mai frumoase lucrari simfonice, „Recviemul” de Wolfgang Amadeus Mozart. Celebrul Mozart nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare, fiind unul dintre cei mai cunoscuti compozitori ai tuturor timpurilor. „Recviemul in re minor” a fost ultima lucrare a lui sa, iar boala l-a rapus inainte ca acesta sa poata sa termine compozitia, scrie tion.ro.
Cu doar o zi inainte de moartea sa, acesta a apucat sa le cante unor prieteni parti din „Recviem”, iar unul dintre studentii compozitorului a completat lucrarea la cererea sotiei lui Mozart.

Filarmonica Banatul, in asteptarea demararii proiectul mall-ului cultural

Spectacol caritabil oferit de Filarmonica Banatul, Dan Puric si Joji Kappl
 
Publicul de la Timisoara se va putea bucura de acest concert, menit sa cinsteasca trecerea a 25 de ani de la Revolutie. Evenimentul organizat de Filarmonica Banatului este unul mai amplu si incepe de la ora 17:30, cand, la Sala Capitol, se va decerna titlul de Cetatean de Onoare al Timisoarei lui Robert Dornhelm. La ora 18 va avea loc proiectia filmului „Recviem pentru Dominic”, in regia lui Dornhelm, iar de la ora 19:45 va avea loc concertul vocal-simfonic. Acesta va fi dirijat de maestrul Wolgang Groechs, care se va afla in compania solistilor: soprana Crina Vezentan, mezzosoprana Andrada Ioana Rosu, tenorul Tiberiu Simu si bas-baritonul Walter Fink. Corul „Ion Romanu” a fost pregatit de maestrul Lucian Onita.

filarmonica banatului celebrul mozart mozart
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004663 (s)