News Flash:

Premierul Greciei se intalneste cu Putin

18 Iunie 2015
1524 Vizualizari | 1 Comentarii
Alexis Tsipras
Premierul grec Alexis Tsipras efectueaza joi si vineri o vizita in Rusia, insotit de mai multi ministri, pentru a se intalni cu presedintele rus Vladimir Putin, relateaza Le Figaro in pagina electronica.
Eurogrupul se reuneste joi pentru a continua negocierile unui acord cu privire la datoria elena. In cazul unui default al Greciei, tara ar putea iesi din zona euro si chiar din Uniunea Europeana (UE).
Este a doua vizita pe care Tsipras o efectueaza in Rusia in mai putin de doua luni. De aceasta data, premierul elen viziteaza Rusia cu scopul de a sustine candidatura unor companii grecesti la construirea unui gazoduct care va fi exploatat de catre gigantul rus Gazprom, un proiect care irita atat UE, cat si Statele Unite.
Pe de alta parte, mii de greci s-au adunat miercuri seara in fata Parlamentului, la o demonstratie impotriva austeritatii, relateaza Euronews.
In urma unei mobilizari pe Facebook, mii de persoane s-au adunat in Piata Syntagma pentru a sustine Guvernul in negocierile cu liderii straini.
Mitingul a fost convocat inaintea unei reuniuni potential decisive, joi, a ministrilor europeni de Finante, care este considerata ultimul efort de a opri un default al Greciei care o va impinge catre o iesire din zona euro.
Intr-un schimb de replici dure, premierul grec a trasat o linie rosie in privinta taierii pensiilor, insa unul dintre negociatorii sai a declarat ca Atena este pregatita sa faca alte concesii in vederea iesirii din actualul impas.
Este considerata o abordare riscanta, nespecifica zonei euro, si a provocat iritare in Europa. Un membru al coalitiei de guvernare din Germania i-a catalogat pe membrii Guvernului elen drept "clovni" si a avertizat Atena ca nu vor exista "compromisuri" pentru pastrarea tarii in spatiul de circulatie al monedei unice.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1281 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006721 (s)