News Flash:

Care sunt cele mai cautate specializari la scolile profesionale in Caras-Severin

13 Iunie 2015
1467 Vizualizari | 1 Comentarii
specializare
Peste 360 de locuri sunt disponibile anul acesta la scolile profesionale din judetul Caras-Severin, iar daca pentru o parte dintre calificari se vor da si examene de admitere deoarece concurenta este foarte mare, cum ar fi de exemplu cele de mecanic auto si bucatar, la altele sunt foarte putini elevi inscrisi pana in prezent. 
'In judetul Caras-Severin au fost aprobate 13 clase, organizate pe opt domenii si 17 calificari. In total sunt 364 de locuri. Inscrierile la scoala profesionala cu durata de trei ani au inceput in data de 8 iunie si se vor incheia pe 15 iunie, iar examenul de admitere, acolo unde numarul candidatilor este mai mare decat numarul de locuri oferite de scoala, se va desfasura pe data de 30 iunie. Anul acesta, cele mai cautate calificari sunt cele de mecanic auto si bucatar, unde numarul de elevi inscrisi depaseste deja numarul locurilor disponibile', a declarat joi, pentru AGERPRES, Dalina Rancu, inspector de specialitate in cadrul ISJ Caras-Severin. 
Avantajele acestui sistem de invatamant constau in faptul ca, dupa trei ani, absolventilor li se asigura un loc de munca la firmele cu care scoala are incheiate parteneriate si unde pe parcursul scolii isi desfasoara practica si, de asemenea, elevii primesc o bursa lunara in valoare de 200 lei, indiferent de venitul parintilor. 
Colegiul Tehnic Carasean are repartizata pentru anul scolar viitor o singura clasa de invatamant profesional, in domeniul prioritar al scolii, respectiv, Constructii, instalatii si lucrari publice. Sunt asigurate 28 de locuri pentru elevii care doresc sa urmeze scoala profesionala in acest domeniu, pe specializarile constructori-structuri monolite si instalatii tehnico-sanitare si de gaze, in domeniul constructiilor. 
'Pana in momentul de fata sunt mai putini elevi inscrisi. Mai exact, au fost ocupate doar cinci locuri. Anul trecut, inca din prima sesiune am avut majoritatea locurilor ocupate. Specializarile de anul trecut au fost tamplar universal si in domeniul confectii textile. Anul acesta am schimbat specializarea si speram sa avem un numar mare de elevi. E adevarat ca, la invatamantul profesional, exista si a doua si a treia sesiune de inscrieri si, probabil, ca multi vor veni in cea de-a doua sesiune, dupa sustinerea evaluarii nationale. In plus, in zilele de 3 si 4 septembrie, se vor mai face inscrieri pentru elevii care nu au reusit in cele doua etape', a precizat Lucia Tarlea, directorul Colegiului Tehnic Carasean. AGERPRES 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006557 (s)